2 mai 2024
Vezi de ce spune deputatul Popescu: “Pentru unii mumă, pentru dâmboviţeni – CIUMĂ!”

Vezi de ce spune deputatul Popescu: “Pentru unii mumă, pentru dâmboviţeni – CIUMĂ!”

Comunicat de presă

Guvernanții se dovedesc, o dată în plus, a fi incapabili să gestioneze în mod echitabil resursele financiare, spre binele tuturor românilor. Din nou, dâmbovițenii sunt văduviți, demonstrând – dacă mai era nevoie – că, pentru noi, puterea actuală este ciumă, nu mumă.

Recenta Hotărâre de Guvern prin care se repartizează sume defalcate din TVA și din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale a arătat că problemele județului Dâmbovița nu sunt importante pentru guvernanți, județul nostru primind cu aproape 32 de miliarde de lei vechi mai puțin decât anul trecut. Iar aceasta nu este singura nedreptate.

Deși, pe ansamblu, banii au fost mai puțini, sunt și localități dâmbovițene, 20 la număr, care au primit mai mulți bani decât în 2013. Așadar, prin aplicarea unor criterii strict politice, efectele negative au fost resimțite din plin de 69 de localități, adică acelea conduse fie de primari PDL, fie de primari USL căzuți în ”dizgrația” președintelui CJD și al PSD Dâmbovița.

Prin comparație, orașele conduse de primari PDL sau neafiliați au primit sume ridicole în raport cu cele alocate orașelor conduse de primari USL. Târgoviște, capitala județului, a primit doar jumătate din sumele primite de Pucioasa sau Găești! În ochii guvernanților, Târgoviște este egal cu Cojasca, localitate care a primit cam tot atâția bani cât fosta capitală a Țării Românești! De altfel, suma alocată localității Cojasca în 2014 este cu 90% mai mare decât cea alocată în 2013, ceea ce spune multe despre orientarea politico-economică a conducerii județului!

Fieni și Răcari, două orașe importante ale județului, conduse de primari PDL, au primit doar 63% din sumele repartizate anul trecut, adică au primit mai puțini bani decât Niculești, Vișinești, Răzvad sau Băleni, comune conduse de primari PSD.

Situația dramatică din localitățile dâmbovițene impune măsuri de urgență. Subfinanțarea administrației locale are consecințe dramatice asupra dezvoltării județului, dar soluții există. Trebuie doar să existe voință politică pentru a fi adoptate. De aceea, îi solicit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, organizarea de urgență a unei întâlniri la care să fie invitați primarii tuturor localităților, parlamentarii de Dâmbovița și liderii tuturor partidelor politice reprezentate în județ, pentru a găsi împreună soluțiile de ieșire din criză.

DEPUTAT Lect. univ. dr. Florin POPESCU

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial