18 mai 2024

Ce surprize neplăcute au avut poliţiştii după ce au oprit mai multe autobuze!

alcoolAcțiuni ale polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi ai formaţiunilor de profil au acționat pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane și a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au testat cu aparatul etilotest 265 de conducători auto.

Au fost constatate 3 infracțiuni și au fost aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 6 permise de conducere.

poliPrincipalii bănuiți de comiterea unui furt dintr-o gospodărie, identificați cu operativitate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizați de o femeie de 41 de ani, din Ionești, cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri din gospodărie.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat principalii bănuiți, respectiv doi bărbați de 27 și 42 de ani, ambii din localitate.

În sarcina acestora s-a reţinut că în noaptea de 24/25 martie a.c. ar fi pătruns în gospodăria persoanei vătămate și ar fi sustras un motocultor.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat și restituit părții vătămate.

Pentru a nu risca să deveniţi victima hoţilor, poliţiştii vă recomandă:

Împreună cu vecinii de încredere, asigurați un sistem reciproc de supraveghere a locuințelor, în special când sunteți plecați.

Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor străine pe care le primiți în gospodărie! Feriţi-vă de persoanele care nu prezintă încredere!

Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu primească necunoscuţi în curtea locuinţei.

În mediul rural, cetăţenii sunt sfătuiţi să adopte măsurile minime de autoprotecţie (instalarea unor sisteme de închidere a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti, iluminarea perimetrului gospodăriei).

ACCIDENT - BUZAUAcţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni

Polițiștii din Pucioasa au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost verificate 53 de autovehicule și 64 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 21 de amenzi, în valoare de 4.595 de lei, dintre care 9 pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002 și 12 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acţiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală pe raza localităților Găești și Dragodana.

Astfel, polițiștii au controlat 6 agenți economici și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei.

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Dragodana, polițiștii au descoperit că administratorul acesteia a comercializat 70 de kilograme de pește, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

S-a procedat la sancționarea contravențională a agentului economic conform Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea confiscării.

poliCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 36 de ani, din județul Prahova, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Moreni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 40 de ani, din Potlogi, în timp ce conducea pe raza localității un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Alți doi bărbați sunt cercetați de polițiștii după ce au fost depistați conducând autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, un tânăr de 21 de ani a fost depistat în timp ce conduce pe raza localității Gorgota un moped neînregistrat în circulație.

Pe numele celor în cauză polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a sustras un telefon mobil

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați de un bărbat de 32 de ani, din Mogoșani, cu privire la faptul că i-a fost sustras telefonul mobil.

În urma activităților desfășurate a fost identificat principalul bănuit, un bărbat de 34 de ani, din Găești.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla în incinta unui local de alimentație publică din Găești, profitând de neatenția persoanei vătămate, acesta i-ar fi sustras telefonul mobil.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt.

De asemenea, mobilul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial