4 mai 2024

Ce probe se dau la concursul pentru ocuparea celor 38 de posturi în Poliția Dâmbovița!

candipCOMUNICAT DE PRESĂ

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează :

 

În vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române, poliţiştii de la Serviciul Resurse Umane Dâmboviţa  continuă  şi astăzi activităţile de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea celor 39 de posturi de agenţi de ordine publică repartizate la posturile de poliţie din judeţ (38 – încadrare din sursă externă şi unul pentru reîncadrare unui fost poliţist).

 

Concursul va consta  în  următoarele probe:

– evaluarea performanţei fizice;

– test scris, de tip grilă;

– interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii).

 

Probele pentru evaluarea performanţei fizice sunt următoarele :

– flexie abdominală;

– alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii femei.

 

Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, conform prevederilor legale.

 

La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” din punct de vedere medical şi psihologic.

 

Evaluarea scrisă se va desfăşura în data de 14 mai a.c., şi va consta într-un test grilă, elaborat de către comisia de concurs din cadrul I.G.P.R, din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care candidații le dețin.

 

Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obținându-se nota la testul scris.

 

Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs.

 

Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00. În caz contrar,  vor fi declarați „respins”.

 

Ora și locul unde se va susţine evaluarea scrisă se vor stabili, în funcție de numărul candidaților, și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și la avizierul și pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

 

Nota finală reprezintă media notelor obţinute la proba de evaluare a performanţei fizice şi la proba testului scris.

 

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă finală, aceştia vor fi departajaţi prin aplicarea succesivă a următoarelor criterii:

 

a) nota de la proba scrisă;

b) nota de la proba de evaluare a performanţei fizice, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă;

c) nota de la bacalaureat, dacă au aceeaşi notă la proba scrisă şi la proba de evaluare a performanţei fizice;

d) nota de la interviul pe subiecte profesionale, pe baza aceloraşi tematici şi bibliografii stabilite pentru testul scris, dacă după aplicarea criteriilor de

 

 

 

 

 

departajare prevăzute la lit. a) – c), doi sau mai mulţi candidaţi sunt la egalitate.

 

Interviul, ca și criteriu de departajare, se susţine în termen de cel mult 3 zile de la data expirării termenului de soluţionare a contestaţiilor, pe baza aceleiași tematici şi bibliografii stabilite pentru testul scris.

 

Mai multe detalii privind calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes pot fi obţinute accesând https://db.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial