20 aprilie 2024
Ce plănuia deținutul evadat din Penitenciarul Găești

Ce plănuia deținutul evadat din Penitenciarul Găești

evadatAventură de scurtă durată pentru un bărbat care a evadat din penitenciarul din Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

detinut evadatpenitenciar gaesti dambovita fotografie recentaIndividul, în vârstă de 35 de ani, este condamnat pentru omor şi a fugit ieri după-amiază din punctul în care lucra în regim deschis.

A fost însă prins după mai puţin de patru ore.

Condamnatul și-ar fi plănuit evadarea pentru a se răzbuna pe o tânără, cu care susține că avea o relație sentimentală de aproape un an.

Femeia, căsătorită şi mamă a doi copii, i-a cerut să nu o mai caute, iar bărbatul și-ar fi ieșit din minți și ar fi amenințat-o că îi va face rău.

detinut evadat din penitenciarul gaesti dambovitaConstantin Creţu este din judeţul Iaşi şi ispăşea o condamnare pentru omor de 15 ani, în penitenciarul din Găeşti. Individul era încarcerat în regim deschis şi lucra la un depozit de lemne. Marții după-amiază a evadat, iar până la lăsarea serii a pus pe jar toate echipajele de poliţie.

eva1Poliţiştii au instituit filtre la toate intrările şi ieşirile din oraşul Găeşti şi au verificat atent toate maşinile.

Camerele de supraveghere instalate în punctul de lucru unde se afla deţinutul l-au surprins în timp ce fuge.

De aici a parcurs aproape doi kilometri pe un câmp, până lângă restaurantul unde lucrează femeia pe care susţine că o iubeşte.

Motivul evadării

eva4Cei doi s-ar fi cunoscut în urmă cu un an, când deţinutul a lucrat pentru societatea unde este angajată femeia în vârstă de de 33 de ani. Rudele ei au rămas imarmurite când au aflat că deţinutul evadase cu gândul să se răzbune pe ea, şi nu cred că între cei doi ar fi existat o relaţie de iubire.

eva2„Nu ştiam absolut nimic, ea lucrează acolo la restaurant. Ne povestea că are nişte puşcăriaşi şi le da mâncare, dar altceva nu povestea nimica. Dar ea unde să aibă relaţie cu el, că nu pleca de acolo nicăieri”, spune Ghiorghita Gadescu, soacra tinerei.

Speriată, după ce a aflat că dețintul a evadat, tânăra a mers la secţia de poliţie, în Găeşti, unde a povestit cum l-a cunoscut pe individ. A rămas în secţie până când fugarul a fost prins.

detinut evadatpenitenciar gaesti dambovita fotografie recentaO angajată a localului l-a zărit pe deţinutul fugar. A început să ţipe după ajutor, atunci agenţii de la penitenciar, dar şi poliţiştii au venit. Deţinutul s-a predat, nu a opus rezistenţă, iar în acest moment a fost trimis din nou după gratii.

Reprezentanţii restaurantului unde lucrează femeia cred că deţinutul doar şi-a imaginat că are o relaţie cu ea.

eva3„Nu ne aşteptam la aşa ceva, mai ales despre ea, ea era o persoană foarte liniştită. Din mediul ăla închis, poate ea a fost mai drăguţă şi i-a răspuns, i-a dat o cană de apă în plus, nu ştim motivul pentru care şi-a creat obsesie. Poate i s-a părut mai frumoasă”, a declarat Dragoş Vladu, administratorul localului.

Evadatul risca acum o nouă condamnare pentru evadare, care îi va prelungi şederea în spatele gratiilor.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial