8 mai 2024

Ce au descoperit poliţiştii din Găeşti după ce au verificat armele acestor indivizi!

img189.imageshack.us_img189_8611_iorgaCercetaţi de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia depistării persoanelor care deţin arme şi muniţii în mod ilegal.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul unui bărbat, de 32 de ani, din Dragomireşti, poliţiştii au descoperit o armă cu aer comprimat, pentru care acesta nu deţinea documente justificative de provenienţă sau autorizaţie, fiind procurată din Germania şi introdusă fără drept în România.

Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „deţinere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării” şi „introducerea sau scoaterea în/din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase”, iar arma a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, un bărbat, de 57 de ani, din Crângurile, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce deţinea un pistol neletal de autoapărare, cu proiectil din cauciuc, deşi nu era autorizat în acest sens.

Întrucât arma şi muniţia aferentă nu au fost păstrate în condiţiile prevăzute de Legea 295/2005, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat şi dreptul de a mai deţine arme şi muniţii.

Alţi doi bărbaţi, de 28 şi 64 de ani, ambii din Găeşti, au fost depistaţi în timp ce deţineau la domiciliu arme neletale supuse autorizării, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată.

Faţă de aceştia, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile descoperite au fost indisponibilizate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial