10 mai 2024

Școala Coresi Târgoviște – “EDUCAŢIE RUTIERĂ, EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!”

www.mariusbuga.ro_images_elevirCOMUNICAT DE PRESĂ

Concursul „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă!”

În data de 28 mai a.c., începând cu ora 09:00, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, se va organiza concursul “EDUCAŢIE  RUTIERĂ,  EDUCAŢIE  PENTRU VIAŢĂ!” –  etapa judeţeană, ce va avea loc la sediul Şcolii Generale nr. 5 „Coresi” din municipiul Târgovişte.

Concursul constă în trei probe practice şi una teoretică, din care două practice pentru elevii de gimnaziu prin care aceştia au posibilitatea să-şi demonstreze îndemânarea în utilizarea bicicletei în poligon, precum şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în poligonul „parc-şcoală” şi două pentru elevii de liceu – testarea cunostinţelor pe linie de circulaţie rutieră şi proba de arbitraj în poligonul ”parc-şcoală”.

Prin aceastã competiţie se urmăreşte formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii si respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor.

Concursul este circumscris în sfera activităţilor desfăşurate pentru marcarea zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial