20 aprilie 2024
CATALOG ELECTRONIC! Părinţii elevilor de la Carabella primesc notele şi absenţele pe telefon!

CATALOG ELECTRONIC! Părinţii elevilor de la Carabella primesc notele şi absenţele pe telefon!

note-telComunicat de presă

Parintii elevilor de la C.N. Constantin Carabella primesc acum informari despre note si absente pe telefonul mobil

Colegiul National Constantin Carabella din Targoviste implementeaza de anul acesta o solutie moderna de comunicare intre scoala si parinti: catalogul electronic scolar NoteIncatalog. Astfel scoala comunica mult mai repede si eficient cu parintii, informandu-i la timp despre situatia scolara si conduita elevilor sau transmitandu-le direct mesaje si informari.

In anul scolar 2017-2018 Colegiul National ,,Constantin Carabella” se alatura altor doua unitati scolare de renume din judetul Dambovita in directia imbunatatirii comunicarii, participarii si responsabilizarii parintilor, prin crearea cadrului logistic necesar utilizarii catalogului electronic. Un demers ce raspunde misiunii colegiului, prin implicarea activa a familiei in viata scolii, prin construirea unui parteneriat eficient cu comunitatea locala si cu alti factori interesati de integrarea sociala a absolventilor nostri.

Proiectul contribuie la atingerea primelor doua obiective strategice ale scolii noastre (Consolidarea capacitatii institutionale, prin respectarea si promovarea principiilor unui management educational performant, respectiv Cresterea calitatii procesului de predare-invatare-evaluare, prin raportarea la standardele de referinta) prin valorizarea practicilor inovatoare, imbunatatirea calitatii si disponibilitatii informatiilor de interes major pentru beneficiari si implementarea unui sistem eficient de inregistrare, prelucrare si utilizare a datelor si informatiilor, in vederea adecvarii demersului didactic la potentialul si asteptarile elevilor si a beneficiarilor indirecti si implicit a imbunatatirii rezultatelor scolare si extrascolare.” Corneliu Stoicescu – Director C.N. Constantin Carabella.

Proiectul NoteinCatalog, initiat de compania brasoveana RoyalBit si derulat in parteneriat cu Asociatia de parinti Pro Educatie Carabella reprezinta o solutie moderna pentru informarea la timp a parintilor cu privire la activitatea scolara a copiilor, oferind acestora accesul zilnic la informatii referitoare la note, absente, comportament si implicare prin mai multe canale de comunicare: telefonul mobil, email si platforma web a catalogului.

Profesorii introduc in catalogul electronic note, absente, mesaje sau informari despre conduita elevilor, iar parintii vad aceste informari imediat pe telefoanele mobile, prin intermediul aplicatiei “NoteInCatalog pentru Parinti” sau prin SMS si email zilnic. De asemenea, toti parintii au acces securizat la contul propriului copil in interfata web, de unde ii pot vizualiza oricand intreg catalogul. Pentru ca procesul de notare sa fie cat mai simplu si rapid, prin proiectul NoteInCatalog toti profesorii sunt dotati cu tablete electronice iar astfel au mobilitate si pot introduce informatiile chiar din timpul orei.

Impactul proiectului ne dorim sa fie consistent la nivelul grupului tinta vizat: elevii. Pe langa imbunatatirea rezultatelor scolare, asteptam schimbari pozitive la nivel comportamental si atitudinal: responsabilitate si motivatie crescuta fata de propria dezvoltare si invatare, comunicare asertiva elev-parinte.” ne relateaza Teodora Popa, Director Adjunct al C.N. Constantin Carabella.

In prezent peste 25 de institutii de invatamant din Romania utilizeaza NoteInCatalog, numarul acestora fiind in crestere. Zeci de mii de familii din intreaga tara stiu la timp ce se intampla la scoala, iar rezultatele nu s-au lasat mult asteptate. In aceste scoli a scazut absenteismul cu aproximativ 20%, au crescut rezultatele scolare ale elevilor iar cadrele didactice si intreaga scoala beneficiaza de realizarea automata a multor rapoarte scolare, degrevand scoala de multe ore de activitati birocratice.

NoteIncatalog este o solutie de comunicare adaptata prezentului care reconecteaza scoala cu familiile, de care beneficiaza si parintii, si profesorii, dar mai ales elevii, pentru ca ei sunt focusul nostru. De aceea investim mult suflet si energie in NoteInCatalog si ne bucuram sa vedem numai rezultate bune” ne spune reprezentanta companiei brasovene – Catalina Moleavin.

Acum NoteInCatalog este prezent in Dambovita in trei institutii scolare de referinta: Colegiul National Constantin Cantacuzino, Colegiul Economic Ion Ghica si Colegiul National Constantin Carabella.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial