16 iulie 2024
“Caravana mobilităţii”, proiectul care îi ajută pe tinerii cu dizabilităţi să trăiască o viaţă cât mai normală

“Caravana mobilităţii”, proiectul care îi ajută pe tinerii cu dizabilităţi să trăiască o viaţă cât mai normală

carav2Dizabilitatea nu trebuie sa insemne izolare. Tinerii cu dizabilitati pot si merita sa aiba o viata mai buna – este indemnul unei fundatii umanitare care lupta pentru drepturile celor aflati in scaunul cu rotile.

Oameni cu povesti extraordinare de viata au devenit instructori si ii ajuta pe altii ca ei sa treaca mai usor peste greutati. Au format “Caravana mobilitatii” care strabate acum intreaga tara si le arata celor aflati in dificultate cum sa se adapteze si sa traiasca o viata cat mai normala.

carav1Erika are 27 de ani si de 7 ani este in scaunul cu rotile. Era in anul 3 de facultate cand medicii i-au pus un diagnostic cumplit.

“Am o formatiune tumorala in maduva, pe care am descoperit-o dintr-o data. M-am trezit intr-o dimineata si nu am mai putut sa mai merg”, a spus Erika Garnier, asistent de proiect.

carav5Tanara povesteste ca o perioada n-a putut sa-si accepte destinul, dar a intalnit apoi oameni care au ajutat-o sa depaseasca momentele dificile. Acum Erika este cea care, la randul ei, ajuta si a strans in jurul ei mai multi tineri care fac acelasi lucru.

Din aprilie anul trecut, Erika si Costin au pornit prin tara in Caravana Mobilitatii.

caravEchipa acestui ONG incearca sa ii ajute pe cei aflati in nevoie sa depaseasca traumele pe care le-au suferit. Viata este frumoasa si trebuie traita! Este mesajul cu care incearca sa ii determine sa mearga mai departe, in lupta de zi cu zi

carav4Caravana mobilitatii isi propune sa ii ajute pe cei cu dizabilitati sa se descurce singuri in viata. Petre, un tanar de 33 de ani din judetul Dambovita, este un exemplu de succes.

carav3Petre Ene: “Am vrut masina, mi-am luat masina, am facut scoala de soferi. Nu am terminat facultatea, asta regret. Am lucrat part-time la o firma de publictate din Bucuresti, acum vreau full time.”

“Caravana mobilitatii” a strabatut deja 13 judete, dar drumul continua pentru sunt inca multi cei care au nevoie de sprijin.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial