2 mai 2024
Candidatul ALDE pentru Primăria Târgoviște, noutăți pentru patronii IMM-urilor

Candidatul ALDE pentru Primăria Târgoviște, noutăți pentru patronii IMM-urilor

dbarbu„Odată cu schimbarea OG 34/2006 privind achiziţiile publice, începem o nouă etapă. Pentru tot ce s-a achiziţionat, pe vechea ordonanţă, se poate face un audit, să vedem care sunt încălcările de acte normative şi vom începe o viaţă nouă pe noua ordonanţă care este mult mai simplistă.

Aceasta ajută extraordinar de mult IMM-urile care au început să se închidă în ultimul timp din cauza faptului că au fost îngropate de coloşi. Pentru ţara asta şi pentru municipiul Târgovişte este extraordinar de important că s-au simplificat procedurile.

În primul rând nu vom mai avea contact direct cu cel care oferă, pentru că licitaţiile se vor face în sistem electronic. Deci, prezinţi electronic, eşti selectat electronic, nu ai cum să mai trunchiezi anumite documente din licitaţie.

S-a desfiinţat această anomalie care a dus la cele mai mari probleme în ciclul de finanţare 2007-2013 (prelungit până în 2015) privind cea mai bună ofertă economică, ce a fost un dezastru. Se alegeau cele mai slabe firme, care dădeau cele mai mici preţuri şi care rezolvau problemele la cea mai slabă calitate, sau nu le rezolvau din lipsă de bani.

Oricum această lege care ne vine ca o mănuşă trebuia schimbată”, a transmis arh. Dumitru Barbu, candidatul ALDE Dâmboviţa la Primăria Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial