20 aprilie 2024
Cândeşti – A IV-a ediţie a Festivalului de interpretare a cântecului popular „Rodica Bujor”

Cândeşti – A IV-a ediţie a Festivalului de interpretare a cântecului popular „Rodica Bujor”

rodica-bujComunicat de presă

La mai bine de 20 de ani de la dispariţia ei, Rodica Bujor rămâne, prin repertoriul variat şi stilul autentic, „o minune a cântecului popular românesc”. Această descriere făcută de George Enescu s-a confirmat în timp, prin includerea numelui artistei în patrimoniul vocilor româneşti de valoare, alături de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.

Născută în comuna Voineşti din judeţul Dâmboviţa, în anul 1914, a trăit de mică în mediul muzical al cântecului popular şi a cunoscut succesul la Bucureşti, după ce a fost descoperită în cadrul unor audiţii, de George Enescu.

Din dorinţa de a nu lăsa să piară amintirea acestei apreciate interprete de folclor, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Primăria comunei Cândeşti, organizează a IV-a ediţie a Festivalului judeţean de interpretare a cântecului popular Rodica Bujor”. Astfel, pe 27 octombrie, de la ora 17:00, la Căminul Cultural Dragodăneşti, din comuna Cândeşti, va avea loc un spectacol de muzică populară, susţinut de Orchestra Populară “Chindia”, alături de solistele acesteia şi de invitatul special, interpretul Gelu Voicu.

Compartimentul Comunicare

al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial