18 aprilie 2024
Vulcana Pandele – “1917 – România în Primul Război Mondial – 100 ani”

Vulcana Pandele – “1917 – România în Primul Război Mondial – 100 ani”

elevi1907 – România în Primul Război Mondial – 100 ani“

În organizarea Primăriei comunei Vulcana Pandele (Primar Col.(r) Vasile Radu) și a subfilialei Vulcana Pandele a Filialei Cultul Eroilor Dâmbovița (Președinte subfilială Elena Diaconu), sâmbătă, 21 octombrie 2017, a avut loc o masă rotundă cu titlul “1917 – România în Primul Război Mondial – 100 ani”, susținută de Gen.-col.(r) Prof. dr. Constatin Olteanu, fiu al comunei, “Cetățean de onoare” al comunei, fost Ministru al Apărării Naționale și Primar General al Capitalei.

La întrunire a participat și o delegație a Cultului Eroilor Dâmbovița, formată din Cdor. ing. av.(r) Marian Pavel și ing. Nicolae Posta – vicepreședinți și Col.(r) Ion Nițache. Principalii participanți la acest eveniment au fost elevi ai Școlii din localitate (coordonator Alina Coman) care au ascultat cu mare atenție informațiile primite (și chiar au luat notițe), cetățeni din comună, precum și reprezentanți ai unor instituții de cultură (Gianina Porojan – Biblioteca comunală).

O nouă întâlnire interesantă organizată de una dintre cele mai active subfiliale ale Cultului Eroilor Dâmbovița, subfilială care are un important sprijin logistic din partea conducerii Primăriei și a Consiliului local Vulcana Pandele pentru construirea unui Monument al Eroilor locali în anul Centenarului Marii Uniri.

Ing. Nicolae Posta

Vicepreședinte zonal

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial