26 septembrie 2023
UN MUNTE DE DISTRACŢII te aşteaptă la Padina Fest 2015!

UN MUNTE DE DISTRACŢII te aşteaptă la Padina Fest 2015!

padinaPadina Fest, un festival montan nascut din dragoste si grijă  pentru natură , îmbină cu succes aventura, muntele și muzica într-un cadru special: Platoul Padina, munții Bucegi. Timp de 4 zile, de dimineață până târziu în noapte vei escalada munții din zonă și îți vei depăși limitele prin tot soiul de activități care vor duce adrenalina la cote amețitoare. Seara în faţa scenei te vei distra cu trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare.

padinafPadina Fest și este un eveniment complex, gândit astfel încât să ofere tuturor participanților activități diverse și distracție fără a periclita cadrul natural. Astfel promovarea zonei turistice, ecoturismul la mare altitudine, ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural precum și ridicarea gradului de educare montană în rândul participanților sunt cap de listă în ceea ce privește obiectivele acestui festival.

Firkin (HU)

 

Începând cu 2008, Firkin au susţinut mai mult de firkin400 de concerte în 11 ţări (Canada, Frantam China, Belgia, Germania, Italia, Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria) şi au devenit una dintre cele mai bune trupe live, fiind headliners la festivaluri şi evenimente în toată Europa. Primul lor album, intitulat “Firkinful of Beer (2009) a devenit Golden Album într-un an. Piesa cu numele “Firkinful of Beer” a fost selectată într-o compilaţie a celor mai bune trupe folk din lume (Almost St. Patrick’s Day, Reedo Records, 2009, Germany).

 

https://www.fb.com/firkinband  | http://firkinband.com

 

 

 

Şuie Paparude

 

Şuie Paparude este unul din cele mai suierelevante proiecte muzicale româneşti pornit din underground. Michi, Dobrică şi Bean împrospătează continuu atmosfera noastră sonoră cu new-wave-alternativul lor umezit cu bass, sugar, spice and everything nice. “Mutaţia” , “Ajutor”, “Scandal” , “Armada verbală”, “Pentru inimi”, “Cea mai bună zi”, “Soundcheck” sau „E suflet în aparat” au încântat generaţii de ascultători şi au devenit parte a istoriei muzicii româneşti.

 

http://www.suiepaparude.ro  | www.fb.com/suiepaparude.ro

 

Alternosfera

 

Pentru al doilea an consecutiv „Best Romanian Alternative Rock Band” (Metalhead alteAwards), Alternosfera este una dintre cele mai iubite, apreciate şi puternice trupe rock ale ultimilor ani. Deşi din Republica Moldova, Alternosfera domină topurile muzicale din România, iar numărul extrem de mare de fani prezenţi de fiecare dată la concerte a propulsat trupa într-o poziţie de top în zona rock-ului alternativ. Cu 16 ani de experienţă, Alternosfera are la activ 4 albume şi un EP: „Oraşul 511” (2005), „Visători cu plumb în ochi sau Ultima scrisoare către femeia nordică” (2008), „Flori din groapa marianelor”, „Virgula” (2012), „Epizodia” (2013).

 

www.alternosfera.com  | www.fb.com/alternosfera   | www.youtube.com/AlternosferaOfficial

 

Luna Amară

 

Luna Amară este cea mai complexă şi mai controversată apariţie muzicală a scenei rock lunaromâneşti din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, Luna Amară şi-a format un public al sau, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult. De-a lungul timpului, trupa a apărut pe prima pagină a mai multor cotidiene naţionale datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău şi Alba-Iulia, dar şi datorită unei interpretări pline de semnificaţii politice la Stufstock Vama Veche, în direct pe postul naţional de televiziune.

 

www.youtube.com/lunaamarabandwww.luna-amara.ro | www.fb.com/LunaAmaraBand

 

 

 

Robin and the Backstabbers

 

Robin and the Backstabbers au luat naştere în 2010 la iniţiativa solistului Andrei Proca, iarrobin la scurt timp de la înfiinţare au atras atenţia postului Radio Guerrilla. Prima piesă a fost Vânătoarea regală, cu un titlu inspirat din romanul cu acelaşi nume semnat de D.R. Popescu. În 2012 apare primul lor album. Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad. Primul dintr-o trilogie care va conţine, în viitor şi volumele Arhanghel’sk şi Vladivostok, discul conţine, în cuvintele trupei, “ceva întunecat şi greu de urnit”, cu accent pe overdrive, adică a duce lucrurile peste limită. Trupa a câştigat Premul la Categoria „Cel Mai Bun Rock Alternativ” la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit şi Premiul pentru Artistul Anului, în cadrul aceluiaşi eveniment.

 

www.fb.com/RobinandtheBackstabbers

 

 

 

Firma

 

Firma, trupa icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele şi redefinea standardelefirma pieţei muzicale de la începutul anilor 2000, devenind emblema unei generaţii marcate de piese precum “La Orbire”, “Nimeni” şi “Important”. Videoclipurile acestor piese au pus în evidenţă o nuanţă cinematografică a viziunii Firma, aprecierea lor la nivel internaţional şi naţional fiind dovedită de difuzarea lor pe VH1 şi MTV Europe dar şi de rulajul în heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone (Atomic TV, MTV, TVR). Firma a fost prima trupa românească nominalizată la o secţiune internaţională – “New Sounds of Europe” şi invitată să performeze la Gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria “Best Romanian Act” şi “Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards în 2005. În 2014, după o lungă perioada de creaţie şi detaşare, Firma a revenit în forţă şi a dăruit publicului un prim volum al albumului ”Descântece”.

 

www.youtube.com/FirmaChannel  | www.fb.com/TrupaFirma

 

Nişte Băieţi

 

Nişte Băieţi au pus pe ritmuri de punk-rock şlagărele româneşti ale anilor ’80. “Lasă-mi nistetoamna pomii verzi”, “Deschideţi poarta soarelui”, “Un copac cu flori” sunt numai câteva dintre piesele cântate în concerte. Fără muzica anilor “de aur” a epocii comuniste, vieţile noastre ar fi fost măcar un pic mai amare şi acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul Nişte Băieţi doreşte să aducă în inimile generaţiilor tinere marile hituri ale acelor vremuri şi să readucă în lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generaţii pierdute.

 

https://www.fb.com/NisteBaieti |

 

Naked

 

Naked este o trupă core revoluționară cu picioarele ferm ancorate într-un mix unic globalnaked de groove-uri urbane si balcanice amestecate cu muzică world și free-jazz. Amestecul îndrăzneț al sonorităților preluate din tradiția balcanică cu swing și free-jazz formează fundalul călătoriei în căutarea identității muzicale a trupei. Vest sau est? Naked încalecă melodiile viorilor țigănești, ritmuri de be-bop și instrumente de suflat urbane într-un amalgam energetic.

 

La începutul anului 2015 Naked prezintă cel de-al treilea album, Nakedonia (al doilea la casa de discuri Narator Records) și o nouă formulă de scenă. Redusă la un cvartet trupa devine mai dezvelită ca niciodată, completată de artistul Amir Gwirtzman cu ale sale voci senzuale de saxofon, clarinet bas, duduk, zurla și alte instrumente cu ancie.

 

www.bububooking.ro/ro/artisti/read/artist/61/naked

 

 

 

The Perfect Dundiesthe

 

Caștigătorii concursului ROCK FRATE vor deschide a 6-a editie a festivalului Padina Fest in ziua de joi, 23 August. Să le urăm succes si atmosferă de neuitat!

 

The Purple Dandies – Jamaica (lyric video

padina

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial