2 mai 2024
Când vor sancţiona poliţiştii dâmboviţeni şmecherii cu bolizi care fac legea PRAF? Amărâţii, amendaţi şi iar amendaţi…

Când vor sancţiona poliţiştii dâmboviţeni şmecherii cu bolizi care fac legea PRAF? Amărâţii, amendaţi şi iar amendaţi…

În acest week-end, poliţiştii dâmboviţeni au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor judiciare stradale

În zilele de 25/26 şi 26/27 februarie 2012, lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte au organizat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor judiciare stradale şi a faptelor cu violenţă, în scopul creşterii gardului de siguranţă publică, 65 de poliţişti având o prezenţă activă pe străzile municipiului. Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 79 de sancţiuni în valoare totală de 13815 lei. Astfel, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale şi au oprit pentru control în trafic 80 de autovehicule, fiind reţinute 1 certificat de înmatriculare şi trei permise de conducere. Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni, dar şi cei ai Poliţiei oraşului Găeşti, ocazie cu care au aplicate 27 de sancţiuni în valoare de 4795 lei. Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri, cu privire la care existau suspiciuni că provin din furt.

• La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au fost prezenţi în stradă, pentru prevenirea unor evenimente rutiere negative. 19 conducători auto au rămas fără permis de conducere ca urmare a încălcărilor prevederilor Codului Rutier

În zilele 24 şi 26 februarie 2012, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere ce au drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză şi abaterile comise de pietoni. Cu această ocazie, au fost oprite în trafic, pentru control, 870 de autovehicule, fiind aplicate 652 de sancţiuni, din care 400 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 19 permise de conducere, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate este de 58260 lei.

Exemple:

Poliţiştii rutieri l-au depistat pe numitul B.F.,de 30 de ani, din comuna Doiceşti, în timp ce conducea pe raza localităţii un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).

• În ziua de 25 februarie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de D.D., de 25 de ani, din oraşul Pucioasa. În urma controlului documentelor conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deţine permis de conducere ( OUG 195/2002 R).

• Pe DN 7, în comuna Crângurile, a fost depistat numitul O.M.,de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor cu semiremorcă, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deţine permis de conducere ( OUG 195/2002 R).

• Poliţiştii rutieri au depistat pe numitul O.R., de 21 de ani, din comuna Gura Ocniţei, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Tânărul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deţine permis de conducere ( OUG 195/2002 R).

• La data de 26 februarie a.c., lucrătorii Secţiei nr.12 Poliţie Rurală Tărtăşeşti, aflându-se în serviciul de patrulare, au oprit în trafic pentru control, un autoturism, condus de Ş.A., de 23 de ani. În urma controlului documentelor, poliţiştii au stabilit că numerele de înmatriculare ale autoturismului erau expirate. Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal în baza art.84, alin.4 din OUG 195/2002 R, urmând a propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial