2 mai 2024
Deținătorii de animale, verificați de polițiști. ”Vrem să ne asigurăm că sunt îngrijite corespunzător”

Deținătorii de animale, verificați de polițiști. ”Vrem să ne asigurăm că sunt îngrijite corespunzător”

În perioada 4-31 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explosivi și Substanțe periculoase și cei de la Biroul pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică din mediul rural și urban, au desfășurat activități specifice, pe raza județului Dâmbovița, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională comise la regimul cinegetic și la regimul protecției animalelor.

Polițiștii au acționat în cadrul a 19 acțiuni punctuale, 10 dintre acestea vizând combaterea braconajului, iar 9 protecția animalelor.

Totodată, polițiștii au verificat 36 de persoane, fiind identificați 22 de deținători de ogari și 36 de animale din această rasă.

În atenția polițiștilor s-au aflat și celelalte animale deținute, asigurându-se că acestea sunt îngrijite corespunzător.

În cadrul activităților desfășurate, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale la regimul protecției animalelor, 17 la regimul vânătorii și 2 la regimul armelor, componentelor esențiale și al munițiilor.

Din totalul celor 42 de sancțiuni aplicate, cele mai multe dintre acestea au fost pentru că animalele nu erau microcipate.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 56.000 de lei.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial