27 aprilie 2024
Camioanele au INTERZIS pe drumurile din Dâmboviţa! Codul portocaliu e de vină!

Camioanele au INTERZIS pe drumurile din Dâmboviţa! Codul portocaliu e de vină!

Circulaţia vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată astăzi pe drumurile naţionale din judeţul Dâmboviţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de căldură pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi judeţul nostru, avertizarea fiind valabilă pentru perioada 14-15 iulie.

În acest sens, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în conformitate cu prevederile art. 44, alin.2 din O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 14-15 iulie, intervalul orar 11:00-20:00, cu excepţia :

– Transporturilor de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală; – Vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; – Transporturi funerare; – Transporturi poştale; – Transporturi de echipamente de prim ajutor; – Transporturi pentru distribuire de carburanţi; – Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; – Transporturi pentru tractări vehicule avariate; – Transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; – Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubruzării.

Restricţia este aplicată astăzi, 14 iulie şi mâine, 15 iulie, şi pentru toate drumurile naţionale din judeţul Dâmboviţa, urmând a fi ridicată imediat ce temperaturile vor reveni la normal.

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni recomandă tuturor conducătorilor de vehicule din categoria menţionată să se conformeze restricţiei de circulaţie!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial