4 mai 2024
Boriga e un “îngeraş”, Ţuţuianu e un “drac”! Vezi de ce!

Boriga e un “îngeraş”, Ţuţuianu e un “drac”! Vezi de ce!

❚ În paralel cu negocierile dintre Adrian Ţuţuianu şi Gică Popescu, se derulează un scenariu atent regizat, având ca scop distrugerea proiectului fotbalistic Chindia ❚ Primăria Târgovişte nu a sprijinit financiar echipa în acest an, chiria impusă de UVT pentru cazarea sportivilor s-a mărit de aproape 40 de ori, la care se adaugă o campanie de presă favorabilă primarului Boriga şi echipei de baschet ❚ Din documentaţia înaintată către CJD de contabila clubului, bugetul echipei s-ar ridica anual la 28 miliarde lei vechi, dintre care 7,5 miliarde lei reprezintă numai taxe şi impozite către stat ❚ Multe dintre cheltuieli sunt exagerate şi pot fi reduse, dar probabil că nu a existat interes, de vreme ce banii aduşi la club de Gică Popescu au venit sub formă de împrumut ❚ În acest moment, sunt datorii reprezentând salariile pentru luna mai, premierile pentru returul campionatului trecut şi alte datorii mai mici către furnizori, însă marile probleme ar putea apărea dacă Gică Popescu va solicita imediat banii cu care susţine că a împrumutat clubul, de ordinul multor miliarde de lei

Zilele trec, am intrat în luna iulie, echipa îşi va relua astăzi antrenamentele, de la ora 17.00, iar la Chindia nimic nu este sigur. Eşecul în alegeri al lui Florin Popescu l-a luat prin surprindere pe preşedintele onorific Gică Popescu, nevoit acum să negocieze o prelungire a colaborării cu Adrian Ţuţuianu.

Cei doi s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni, au dialogat apoi telefonic, iar mâine se vor pune din nou la masa discuţiilor, la care vor mai fi chemaţi reprezentanţii Primăriei Târgovişte şi ai Universităţii Valahia. S-a creat o presiune incredibilă pe umerii preşedintelui Adrian Ţuţuianu, însă o vom analiza spre finalul materialului.

„Dacă domnul Gică Popescu nu va mai continua, eu sper să găsim soluţii alternative”, a sunat promisiunea noului preşedinte al CJD.

În plus, nu sunt date clare că la începutul anului s-a schimbat statutul juridic al clubului, iar firma care a apărut în locul Şcolii de Fotbal Gică Popescu, SC Pimen GP SRL, nu prezintă multe garanţii, neavând activitate, cifră de afaceri, profit şi angajaţi, în schimb apare cu datorii acumulate în 2010 de peste 13 miliarde lei vechi.

Salarii mari la oamenii lui Gică

Din documentaţia înaintată către CJD de contabila clubului, bugetul echipei s-ar ridica anual la 28 miliarde lei vechi, din care 7,5 miliarde lei reprezintă numai taxe şi impozite către stat. Spre exemplu, salariile angajaţilor se ridică lunar la aproximativ 2 miliarde vechi, dintre care peste 600 milioane revin statului, restul ajungând la personal. Practic, dacă nu ar exista aceste obligaţii către stat, bugetul clubului ar fi de 20 miliarde lei, însă multe dintre cheltuieli sunt exagerate, putând fi reduse considerabil.

Chiar şi în unele cazuri salariile sunt destul de mari, vorbind aici despre oamenii lui Gică, adică antrenorul Stoican, vicepreşedintele Lungu sau şeful centrului de copii şi juniori, Nicolae Zamfir. Bani frumoşi merg şi către jucătorii aduşi aici de fostul internaţional, care beneficiază în plus de cazare şi trei mese pe zi. În acest moment, sunt datorii reprezentând salariile pentru luna mai, premierile pentru returul campionatului trecut şi alte datorii mai mici către furnizori, însă marile probleme ar putea apărea în momentul în care Gică Popescu va solicita imediat banii cu care susţine că a împrumutat clubul, de ordinul multor miliarde.

Primăria nu a dat nimic la fotbal, vrea doar baschet de Euroligă

Adevărul este că în ultima perioadă „Baciul” a ţinut cheltuielile clubului, asta pentru că Primăria Târgovişte nu a ajutat cu NICI MĂCAR UN LEU ÎN 2012, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa abia în luna mai a alocat în jur de 3 miliarde, 430 de milioane lei fiind restituite ca urmare a unui audit efectuat la club. Mai trebuie spus că toate cheltuielile de la stadion sunt suportate de Primărie, mai puţin cele legate de întreţinerea gazonului, iar salariile muncitorilor sunt suportate tot din banii târgoviştenilor.

Este adevărat că pe Gică a picat greul în acest an, dar la fel de adevărat e că multe din cheltuieli puteau fi diminuate, însă probabil că nu s-a dorit, asta şi pentru că banii au venit sub formă de împrumut. După ce Adrian Ţuţuianu a preluat şefia CJD, chiria impusă de UVT pentru cazarea sportivilor s-a mărit de aproape 40 de ori (!), de la 150 de milioane, la 5,4 miliarde anual, chiar dacă exista un contract în vigoare până la sfârşitul lui 2012.

Până pe 16 iulie fotbaliştii pot rămâne în campusul universitar, după care va trebui găsită o soluţie de cazare. Luna iulie va fi una extrem de aglomerată, fiind de rezolvat foarte multe lucruri, amânate din cauza incertitudinii de până acum.

Capcane de presă pentru Țuțuianu

În timp ce primarul Gabriel Boriga s-a bucurat de elogii din partea jurnaliştilor la ultima conferinţă de presă (noi nu am fost invitaţi, dar am participat), în momentul în care a anunţat că echipa de baschet CSM Târgovişte va juca în Euroligă, Adrian Ţuţuianu a fost luat la ţintă de ziarişti (nu au existat neinvitaţi), când a anunţat că nu va sprijini baschetul, ci fotbalul şi alte sporturi.

„Ce nevoie avem de fotbal? Oraşul are alte priorităţi”, au sărit jurnaliştii asupra preşedintelui CJD, care nu a făcut pasul înapoi, prinzând de unde vine atacul.

În aceste zile, se consumă o campanie de presă sportivă favorabilă primarului Boriga şi echipei de baschet, în timp ce se doreşte un eşec la nivelul proiectului fotbalistic, pentru a se sparge toate oalele în capul lui Adrian Ţuţuianu şi pentru a se inocula ideea că a distrus Chindia, care nu poate exista fără Florin Popescu şi Gică Popescu.

„O să vedeţi sub ce formă îi răsplătea din bani publici puterea PDL pe ziariştii din dotare. Întreţineau centralele termice ale CJD, intoxicau cu un anumit gen de informaţii diverse site-uri, manipulau suporterii sau opinia publică prin articole de presă şi în cadrul unor emisiuni televizate, împrăştiau flyere cu Florin Popescu, Boriga şi Gică Popescu, totul pentru a câştiga alegerile liderii PDL. Din păcate pentru ei, Adrian Ţuţuianu a devenit preşedintele CJD, iar acum se tem să nu-şi piardă privilegiile şi locurile de muncă. Cum e mai greu să se lipească de preşedintele Ţuţuianu, îl atacă inteligent, încercând să-l doboare, pentru a reveni la putere cei care le dădeau să mănânce”, ne-au transmis sursele noastre din mediile politice, sportive şi de presă.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial