20 aprilie 2024

BIJUTERIA DE LA POTLOGI! Palatul Brâcovenesc merită vizitat!

pot3„O problemă care ne-a preocupat în perioada aceasta a fost să finalizăm contractul de finanţare de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Pe 29 noiembrie am finalizat lucrările, contractul de execuţie.

Decizia de a prelungi contractul de finanţare s-a dovedit a fi corectă pentru că am avut o problemă majoră cu obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la Inspectoratul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, ne-au cerut nişte lucrări suplimentare, deşi au avut un aviz iniţial în proiect şi până am deulat toate procedurile de achiziţie publică, până am făcut recepţia obiectivului, care a durat trei luni de zile pentru că s-a luat lucrare cu lucrare, de la număratul arbuştilor din curte până la măsurat metri pătraţia de tencuieli, de glet, de vopsit şi aşa mai departe…

Vă pot preciza că la 31 iunie am finalizat şi recepţia şi obţinerea tuturor avizelor şi am pus oficial în funcţiune pentru vizitare obiectivul de investiţii. Biletul este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii, noi sperăm ca să ne realizăm obiectivul proiectului, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural şi transformarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi într-un Centru Cultural Educaţional cu destinaţie turistică, ca parte a patrimoniului cultural istoric naţional.

Vă precizez că pe data de 27 iulie vom organiza şedinţa Comitetului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi pentru că am dorit să dăm o anumită notă de eleganţă acestei şedinţe şi să aducem la cunoştinţa tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene din regiune acest proiect şi, de ce nu, să-i provocăm în a ne vizita judeţul.

Vă precizez de asemenea că vom prelua, prin mine, în judeţul Dâmboviţa conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională pentru un an începând cu 27 iulie. Cred eu că este bine, în condiţiile în care de acum începe analiza documentaţiilor pentru Programul Operaţional Regional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial