25 aprilie 2024
Bărbat din Anglia, depistat ilegal în Dâmboviţa

Bărbat din Anglia, depistat ilegal în Dâmboviţa

BĂRBAT DIN MAREA BRITANIE DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile şi dispusă măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.
Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat ieri, 21 iunie a.c., o acţiune cu forțe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat, din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în vârstă de 38 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetăţeanul străin a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre, cumulând 36 de zile de şedere ilegală.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul ţarii noastre în termen de 15 zile şi dispusă măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni. Totodată, cetăţeanul străin a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.


Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial