19 aprilie 2024

A fost razie în Târgovişte! Peste ce au dat poliţiştii!

viold5Razie a poliţiştilor din Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi cei de la secţiile de poliţie rurale din arondare au desfăşurat o razie pe teritoriul de competenţă, pentru asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, precum și pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale.

Astfel, poliţiştii au verificat 953 de persoane și au controlat 412 autovehicule.

În urma neregulilor descoperite, au fost constatate 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 61.320 de lei.

Din totalul amenzilor, 20 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 23 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 128 pentru abaterile comise la regimul rutier.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată (produse alimentare, băuturi alcoolice și țigarete), în valoare de 1.120 de lei.

accl4Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Un tânăr de 27 de ani este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Din verificările efectuate, a reieșit că în ziua de 21 iunie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism de pe raza localităţii Șotânga.

De asemenea, acesta ar fi condus autovehiculul sustras, deşi nu poseda permis de conducere.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, alți trei bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere, iar unul dintre autovehicule nu era înmatriculat în circulație.

Un alt bărbat este cercetat după ce a fost surprins de polițiști conducând un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

18986402_1329684143805944_17474584_oAcțiuni pentru siguranța pietonilor

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul indisciplinei pietonale.

Astfel, polițiștii au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, dintre care 169 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni.

145 de pietoni au fost amendați după ce au fost depistaţi în timp ce traversau drumul public prin loc nepermis și 24 pentru deplasare pe partea carosabilă, deşi aceasta era prevăzută cu trotuar.

Poliţia rutieră recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

motoMandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat un tânăr de 25 de ani, din localitate, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Cel în cauză a fost condamnat la executarea a 3 ani și 7 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii din Petrești au depistat un tânăr de 28 de ani, din Răscăeți, pe numele căruia Judecătoria Târgoviște a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 2 ani şi 20 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Cei în cauză au fost încarceraţi în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.

pistol-cu-gazCercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 49 de ani, din Braniștea, este cercetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase întrucât la data de 21 iunie a.c. a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu un pistol de autoapărare, deşi valabilitatea permisului de port de armă era expirată.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

baniPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia cetăţenilor:

Atenţie la cine vă trece pragul locuinţei!

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 73 de ani, din localitate, a fost victima unei infracţiuni de furt, fiindu-i sustraşi 600 de lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, la domiciliul acesteia s-a prezentat o femeie necunoscută, care a invocat faptul că dorește să o invite la un parastas.

Fiind lăsată fără supraveghere, bănuita ar fi sustras 600 de lei din locuința persoanei vătămate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt, efectuând cercetări în vederea identificării bănuitei și recuperării prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

Nu primiţi în curte sau în locuinţă persoane necunoscute, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau vă invită la diferite evenimente! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri vă pot sustrage din gospodărie.

Dacă din diferite motive aţi primit în gospodărie persoane necunoscute, nu le daţi nici o posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici un moment.

Manifestaţi atenţie sporită la persoanele necunoscute care joacă anumite roluri pentru a vă aborda (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), în consecinţă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Nu ţineţi sume mari de bani sau bijuteri în casă, neasigurate şi nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de bunuri.

 În cazul în care sunteţi victima ori martorul unei astfel de infracțiuni, apelaţi de îndată numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial