5 mai 2024

Dâmboviţa – Poliţiştii, vânători în noapte! Vezi cine le-a ieşit în cale!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiConducătorii auto, în atenţia poliţiştilor rutieri !

În cursul nopţii de 10/11 mai a.c., 33 de poliţişti rutieri  şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat pentru pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi a celor aflaţi la volanul autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 92 de contravenţii şi 6 infracţiuni.

De asemenea, în cazul a opt persoane depistate în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice, politiştii au procedat la reţinerea permiselor de conducere.

Exemplu:

  • Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au depistat un bărbat, de 43 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi având suspendat permisul de conducere.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat conducerea la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili îmbibaţia acoolică.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive” şi  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial