8 mai 2024
Băleni – Un cioban a sunat la poliţie după ce i-au dispărut mai multe oi

Băleni – Un cioban a sunat la poliţie după ce i-au dispărut mai multe oi

ovineBănuiţi de furtul unor ovine, identificați de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au fost sesizaţi de un bărbat de 36 de ani, din județul Argeș, cu privire la faptul că i-au fost sustrase mai multe ovine.

Acționând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalii bănuiți în persoanele a doi tineri de 23 și 28 de ani.

În sarcina acestora s-a reținut că în cursul aceleiași zile, profitând de neatenția părții vătămate, ar fi sustras trei ovine aflate la păscut pe islazul din comuna Băleni.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, în vederea probării întregii activități infracționale a tinerilor și recuperării prejudiciului.

Poliţia dâmboviţeană vine în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi utile pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale:

Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele.

Pe parcursul nopţii sau chiar şi ziua, îndeosebi în situaţia în care plecaţi de la domiciliu, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale.

Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale la distanţe mari de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole.

Dacă v-aţi hotărât să vindeţi animale, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării.

Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial