20 aprilie 2024
Azi, la Vişineşti: Sărbătoare în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea

Azi, la Vişineşti: Sărbătoare în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea

Sărbătoarea dedicării locaşului de cult al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Sultanu

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 10, micuţa biserică Adventistă de Ziua a Şaptea din Sultanu, comuna Vişineşti va marca încă o etapă din istoria ei, îmbrăcând hainele de sărbătoare pentru serviciul religios de dedicare. Acest serviciu religios înseamnă că noua construcţie va fi destinată scopurilor relgioase, adică a desfăşurări servicilor religioase săptămânale.

La eveniment vor participa oficialităţi locale şi judeţene; o comisie din partea consiliului judeţean va fi prezentă şi va adresa participanţilor cuvântul din partea preşedintelui consiliului judeţean, domnul Adrian Ţuţuianu. De asemenea, conducerea Bisericii Adventiste din zona Muntenia va fi prezentă în persoana preşedintelui George Pîrlitu, iar pastorii ce au păstorit comunitatea până acum vor întregi numărul participanţilor.

Istoria Bisericii Adventiste din localitate începe din anul 1945, atunci când s-a consturit prima biserică. În 1973 a fost construită o nouă clădire, îmbunătăţind astfel condiţiile în care adventiştii îşi desfăşurau activitatea. Acum, cosntrucţia începută în septembrie 2006 este finalizată şi gata să slujească obiectivului pentru care a fost construită.

Cu peste 100.000 de credincioşi români si 25 de milioane la nivel mondial, Biserica Adventista de Ziua a Şaptea, este o biserică creştină autentică ce priveşte şi arată cu optimism spre revenirea în slavă a lui Isus Hristos, fiind implicată intens în promovarea unui stil de viaţă sănătos, a unei educaţii individuale bogate şi a libertăţii religioase şi de conştiintă a tuturor oamenilor.

La nivel mondial şi naţional sunt binecunoscute instituţiile adventiste de sănătate, ce promovează stilul de viaţă adventist, care poate prelungi viaţa cu până la 10 ani.

De asemenea, Biserica Adventistă deţine al doilea sistem de educaţie religioasă, ca mărime din lume, bucurându-se de recunoaştere şi apreciere mondială. Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea aduce o parte din aceste valori în localitatea Sultanu, dorind ca împreună cu localnicii să îmbunătăţească viaţa societăţii de aici.

Laurentiu Matei, pastor

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial