4 mai 2024
Controale cu amenzi şi confiscări, la Fieni şi Pucioasa

Controale cu amenzi şi confiscări, la Fieni şi Pucioasa

Acţiune a poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite de comerţ

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Sângeru, judeţul Prahova.

În urma verificării habitaclului autoutilitarei, poliţiştii au descoperit că bărbatul transporta cantitatea de 282 de litri ulei, 188 de kilograme de zahăr şi peste 300 de kilograme de nuci, fără a deţine documente legale.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului, conform Legii 12/1990, iar bunurile transportate au fost confiscate.

Doi tineri au fost depistaţi în timp ce comercializau produse din tutun pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa-Formaţiunea Investigaţii Criminale au depistat două persoane, de 23, respectiv 27 de ani, ambele din Bucureşti, în timp ce ofereau spre comercializare produse din tutun, brichete şi scrumiere.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tinerii nu deţineau documente legale de provenienţă pentru aceste bunuri.

Astfel, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 237 de pachete de ţigarete, 130 de bucăţi brichete şi 48 de scrumiere.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 12/1990.

ATENŢIE! Deţinătorii legali de arme letale şi neletale supuse autorizării sunt obligaţi să se prezinte la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa informează persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării, că potrivit Legii 295/2004, au obligaţia de a se prezenta la sediul situat în Târgovişte, Bulevardul Carol I nr.64, Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit prevederilor legale, „Permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberãrii sau, dupã caz, de la data ultimei prelungiri. În vederea prelungirii valabilitãţii permisului de armã,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului prevãzut la alin. (1) la structura de poliţie competentã în a cãrei razã de competenţã teritorialã îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

– Fişă medicală;

– Cazier judiciar;

– Avizul psihologic;

– O fotografie color 3×4 cm;

– Copie xerox C.I.;

– Copie xerox permis de arma;

– Copie xerox permis de vânătoare.

Valabilitatea permisului de armã se prelungeşte de cãtre autoritatea competentã pentru o perioadã de 5 ani, dacã titularul îndeplineşte următoarele condiţii :

 nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege, cu excepţia cazurilor în care a intervenit amnistia sau reabilitarea;

 nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, prevăzute de Codul penal, partea specială, titlurile I–III, art. 239, 264, 266–272, 279–281, 317–322, titlurile X şi XI, de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, cu modificările ulterioare, precum şi de prezenta lege;

 sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii;

 nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, conform datelor şi informaţiilor existente la organele competente;

 nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deţinere sau, după caz, port şi folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepţia situaţiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calităţii prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);

 nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial