25 aprilie 2024
Azi, la Târgoviște – „Interferențe culturale”

Azi, la Târgoviște – „Interferențe culturale”

Comunicat de presă

„Interferențe culturale” 

Expoziție de pictură și grafică 

a artiștilor Rebeca Moreno Cazares și Andrei Scărlătescu

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează vineri, 9 septembrie 2022, ora 11:00, vernisajul expoziției „Interferențe culturale”. Evenimentul se constituie ca un demers plastic interesant, care presupune nu numai alăturarea a doi artiști din arealuri culturale diferite, dar și un act de complementaritate culturală și artistică.

Pe simezele sălii Auditorium din cadrul Muzeul de Istorie din Târgoviște vor fi prezentate atât picturi pe pânză, cu accente plastice de pastă în reliefuri complicate și suprafețe înnobilate cu foiță de aur, lucrări de grafică digitală, realizate direct cu creionul grafic pe tabletă electronică, cât și lucrări de gravură în tehnică tradițională – linogravură sau aquaforte. 

Expoziția s-a născut din dorința de a prezenta nu numai tehnici diferite și universuri artistice individuale, dar și din dezideratul de a unifica prin expunere comună o viziune artistică universală care, dincolo de a apropia și de a face un act cultural comun, s-a transformat și într-o prietenie artistică deosebită. Tematica expoziției este diversă, de la reprezentări abstracte la reprezentări figurative (în cazul artistei din Mexic), precum și desene realizate în urma unei excursii de documentare în Egipt și gravuri cu reprezentări și interpretări ale unor subiecte literare.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 – 30 septembrie 2022, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, Calea Domnească nr. 189, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Vă așteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, 

Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial