23 aprilie 2024
”Proiect pilot la sat în Dâmbovița: grădinițe de vară cu program prelungit”

”Proiect pilot la sat în Dâmbovița: grădinițe de vară cu program prelungit”

Comunicat de presă

Finalizare proiect

Titlu comunicat: ”Proiect pilot la sat în Dâmbovița: grădinițe de vară cu program prelungit”

Asociația TB Think Big a derulat proiectul pilot ”Grădinița de vară din livadă” în lunile iulie și august în două comunități rurale din Dâmbovița, respectiv în satul Bădeni și în comuna Brănești. Proiectul a constat în organizarea a două grădinițe gratuite cu program prelungit pe perioada verii, inclusiv masă și program de somn, de care au beneficiat un total de 17 copii, respectiv 22 de copii din cele două comunități. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Constantin Secăreanu” Runcu și cu Primăria Comunei Brănești.

Efortul financiar pentru cele patru educatoare, pentru serviciile de catering și pentru materialele necesare în activități au fost posibile datorită sprijinului financiar al HeidelbergCement România S.A, cu o contribuție de 25.000 RON și al PEPCO România, prin intermediul Organizației Umanitare Concordia care implementeaza programul PEPCOlandia la nivel local în România, cu o contribuție de 7500 RON. Costurile de management ale proiectului au fost acoperite în totalitate de Asociația TB Think Big, sprijinită în toate activitățile proiectului și de o echipă curajoasă de tineri voluntari.

Scopul proiectului a fost de a ameliora carențele educaționale din perioada pandemiei prin dezvoltarea unui program educațional intensiv, de scurtă durată, axat pe educație non-formală, pentru copiii de 3-6 ani din Bădeni și Brănești. Proiectul este considerat pilot deoarece s-a dorit nu doar oferirea de servicii educaționale copiilor pe timpul verii, punctual pentru anul 2022, ci și identificarea nevoilor copiilor și a familiilor cu copii preșcolari din satele din județ pentru a dezvolta ideea proiectului în anii următori și a veni în sprijinul acestora cu un program îmbunătățit.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial