20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – ”Cel puțin 77.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă din cauza supra taxărilor”

Deputatul Daniel Blaga – ”Cel puțin 77.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă din cauza supra taxărilor”

”Au trecut două luni de când Guvernul României a căzut de-acord să-i considere pe antreprenorii și soloprenorii români de drept evazioniști, justificând prin această „etichetă” pusă lor modificarea Codului Fiscal. Fără a se consulta în prealabil cu domeniul de business și alegând drept perioadă pentru „biruri” mai mari întocmai crizele pe care le traversăm. Rezultatul? Cel puțin 77.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, din iulie și până acum înregistrându-se doar 110.000 de contracte cu normă întreagă, față de cele 187.000 de contracte de muncă cu normă parțială care au fost închise din cauza supra taxărilor ce au intrat în vigoare de la 1 august.

💸 Nu mă surprinde faptul că măsura a fost propusă de către socialiști, la urma urmei PSD a mai încercat un astfel de proiect și în 2018 – 2019, efectele negative de pe piața muncii fiind motivul pentru care legea a fost atunci abrogată de îndată ce guvernarea PSD s-a încheiat. Ce mă surprinde însă profund e susținerea liberalilor pentru un proiect de lege complet neliberal, ceea ce arată că PNL dispare complet, absorbindu-se în PSDNL, cu atât mai mult cu cât propunerile Guvernului Zero Barat de supra-taxare continuă și pentru ianuarie 2023, atunci când, cel mai probabil, ne vom trezi cu alte zeci de mii de firme închise din cauza lipselor de resurse. Iar asta atrage după sine alte zeci sau sute de mii de locuri de muncă pierdute, pe care România nu și le permite.

🗳️ Colegii mei, Oana Toiu, Monica Berescu, Anca Dragu, Viorel Băltărețu, Claudiu Mureșan și Narcis Mircescu au depus în acest sens un amendament prin care solicită eliminarea acestei măsuri mai mult decât nepotrivită în contextul economic actual, cu atât mai mult cu cât ANAF și ITM reprezintă instituții mai mult decât capabile să identifice adevăratele evaziuni. Și sunt plătite fix pentru asta. În caz că mai trebuie să o spun, o fac de-acum: voi vota pentru eliminarea supra-impozitării muncii, așa cum e firesc. Rămâne de văzut de ce parte a baricadei se vor situa pretinșii liberali”, a precizat deputatul Daniel Blaga, președinte al USR Dâmbovița și secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial