7 mai 2024
ATENŢIE! “Pacientul nu trebuie să plătească absolut nimic pentru un medicament în timpul spitalizării şi nici pentru investigaţii”

ATENŢIE! “Pacientul nu trebuie să plătească absolut nimic pentru un medicament în timpul spitalizării şi nici pentru investigaţii”

spj5„Nu avem probleme pe linia aprovizionării cu medicamente. Este adevărat că pot să existe lipsuri din cauza unei aprovizionări mai deficitare, în anumite momente, deşi serviciul de achiziţie se descurcă foarte bine.

Poate exista şi o lipsă de comunicare cu farmacia spitalului, se mai întâmplă să fie întârzieri şi din cauza unor furnizori.

Dar, în cazul în care nu există un medicament, se poate face recomandarea ca pacientul respectiv să-şi cumpere medicamentul, iar ulterior spitalul să-i deconteze contravaloarea.

Aşa este legal! Pacientul nu trebuie să plătească absolut nimic pentru un medicament în timpul spitalizării şi nici pentru investigaţii.

Drept dovadă, pe perioada cât nu a funcţionat tomograful, noi i-am trimis pe bolnavi să facă investigaţii în altă parte, iar spitalul a decontat tuturor celor care s-au adresat, cu cerere, pentru decontare.

Pacientul trebuie să ştie că, pe timpul spitalizării, nu trebuie să plătească, bineînţeles în cazul în care este asigurat”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr.Claudiu Dumitrescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial