26 aprilie 2024

Consiliul Judeţean Dâmboviţa NU are arhivă!

www.mariusbuga.ro_images_cjd1„Am finalizat proiectul tehnic şi suntem în procedură de achiziţie publică pentru realizarea unei construcţii, pentru reabilitarea unei clădiri în vederea amenajării Arhivei Consiliului Judeţean.

La momentul acesta, CJD nu are o arhivă, nici măcar pentru actele de stare civilă corespunzătoare, o parte din actele de stare civilă sunt depozitate în subsolul Consiliului Judeţean în condiţii care nu sunt cele mai bune din perspectiva păstrării lor, alte documente sunt depozitate în subsolurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, alte documente se află în diverse arhive mai curente la Servicii, Birouri, în clădirea actuală şi în toate locaţiile Consiliului Judeţean.

Am identificat un imobil în Târgovişte, pe Bulevardul Regele Carol I, la fosta Unitate Militară de la Gară, am pregătit o documentaţie tehnică şi vom reabilita o clădire cu 610 metri pătraţi, o clădire care va cuprinde spaţii de depozitare a arhivei, birouri şi utilităţi conexe. Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a clădirii este de 2.245.573 de lei, echivalent a 502.770 de euro.

Vom face lucrări de rezistenţă pentru că acea clădire necesită asemenea lucrări, vom face lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, sanitare, termice, amenajări exterioare şi dotări specifice funcţiunii de arhivă cu mobilier şi echipamente specifice. Va fi o clădire la cheie, care va avea de la copiator până la rafturi şi spaţii de depozitare corespunzătoare.

Această investiţie va fi cuprinsă în programul de investiţi din anul 2017 şi eu sper ca la sfârşitul anului 2018 această arhivă să fie funcţională.

Vom colecta toate documentele din diverse zone şi vom avea cu toţii satisfacţia că zestrea edilitară a Consiliului Judeţean va fi ceva mai bogată cu această lucrare.

Clădirea identificată pentru a găzdui Arhiva este fosta infirmerie de la Unitatea Militară de la Gară. Lucrările o să le începem pe bugetul anului viitor.

Acum suntem în procedură de achiziţie publică şi nu mai este timp să începem anul acesta nimic”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial