26 aprilie 2024
ATAC în pădurile dâmboviţene! Pădurarii au scos armele, dar… în zadar!

ATAC în pădurile dâmboviţene! Pădurarii au scos armele, dar… în zadar!

„Pentru orice direcţie silvică din ţară la 9 luni bilanţul este deja făcut. De ce? Pentru că în lunile care urmează nu putem interveni în pădure.

Legat de realizările la 9 luni, noi am depăşit toţi indicatorii. În această perioadă, activitatea noastră prioritară este desfăşurarea controalelor de fond în captoare, adică paza. Zilele trecute am avut o acţiune cu Jandarmeria. Noi nu vroiam să avem infractori în pădure.

Ţin să mulţumesc Jandarmeriei şi Poliţiei pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Cea mai grea zonă, expusă furturilor, este Potocel spre Cândeşti (Scheiu-Cândeşti).

Rezultatele pe care le avem se datorează organelor de ordine, pentru că altfel noi nu-i putem opri pe cei care transportă material lemnos şi nici pe cei care sunt în pădure.

Facem uz de armă, dar tot nu reuşim să-i înspăimântăm atât de tare, încât să renunţe. Deci, i-a prins în fapt Jandarmeria, le-a confiscat atelajele. Au fost trei infractori.

Deja aveam informaţii că tot ei au mai dat lovituri şi în zona Cândeşti. Infractorii trebuie să meargă acolo unde le este locul. Paza este problema care ne ocupă cel mai mult din timp.

Pădurarii asta fac, pentru că avem probleme cu răufăcătorii. Avem câteva puncte nevralgice în zona Scheiu-Potocel, Pătroaia, Bălteni.

La Bălteni, în urmă cu trei săptămâni, ne-au ajutat primarul şi cei de la postul de poliţie de acolo şi am stopat fenomenul, pentru că erau atacuri de câteva zeci, până la sute de indivizi care intrau în pădure. Datorită Jandarmeriei am stopat această «invazie».

Mai avem probleme la I.L. Caragiale, o zonă foarte sensibilă. Sunt 6-7 puncte aflate, de regulă, în zonele populate de rromi.

Am încercat să discutăm cu dânşii, să le propunem un preţ mult mai mic, întrucât nu au bani pentru încălzit locuinţele. Însă pentru ei este mai uşor să intre în pădure şi să ia fără bani”, spune inginerul Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial