19 aprilie 2024
Astăzi – ,,Ziua Internațională a Familiei”

Astăzi – ,,Ziua Internațională a Familiei”

Familia-sCOMUNICAT DE PRESĂ

,,Ziua Internațională a Familiei” 15 MAI 2016

Organizația Națiunilor Unite a declarat anul 1994, ca Anul Internațional al Familiei, tocmai pentru a iniția și susține un plan global de măsuri care să vinăîn ajutorul familiei. Apoi, începând cu 1995, s-a sărbătorit anual în data de 15 mai „Ziua Internațională a Familiei”.

Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului Dâmbovița, prin activitatea desfășurată, are ca obiectiv sprijinirea familiei în dificultate și menținerea copiilor în cadrul familial.

Astfel, prin parteneriatul încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și Fundația “SERA ROMÂNIA”, 72 copii au fost reintegraţi – integraţi din sistemul de protecţie specială şi pentru 24 copii s-a realizat prevenirea separării de familie. Proiectul este în desfășurare și urmărește asigurarea unui mediu adecvat pentru copii în cadrul propriilor familii, în funcție de necesitățile identificate.

Un alt obiectiv urmărit a fost eradicarea instituţiilor de tip vechi pentru copiii abuzați, neglijați, exploatați şi tranziţia spre un sistem de tip familial, asistenţă maternală şi îngrijire rezidenţială de tip familial, prin finalizarea procesului de dezinstituţionalizare, cu precădere prin crearea unei infrastructuri de servicii rezidenţiale bazate pe conceptul familial (case de tip familial), ca alternativă la instituţiile de tip vechi.

Astfel, la această dată, în județul Dâmbovița, 1063 copii beneficiază de măsura de protecție specială de tip familial (604 copii la asistent maternal profesionist și 459 copii la rude/alte familii) și 250 copii beneficiază de măsura de protecție specială de tip rezidențial în cadrul unor case/module de tip familial, centre.

Fie că privim din perspectiva familiei în dificultate, a respectării drepturilor copilului sau a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor vârstnice, a reducerii sărăciei și promovarea principiilor de incluziune socială, toate acțiunile derulate de către instituția noastră sunt orientate către susținerea celor care au nevoie, deci implicit a familiilor.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, urămLa mulți ani!tuturor familiilor din județ.

DIRECTOR GENERAL,

ing. Cristiana Bucur

Persoană de contact,

cons. Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial