19 aprilie 2024
Arome care mai de care mai îmbietoare atrag pofticioşii, în acest weekend, la Târgul de Rusalii de la Târgovişte

Arome care mai de care mai îmbietoare atrag pofticioşii, în acest weekend, la Târgul de Rusalii de la Târgovişte

Arome care mai de care mai îmbietoare atrag pofticioşii, în acest weekend, la Târgul de Rusalii de la Târgovişte, primul după un an în care nu s-a mai organizat niciun astfel de eveniment.

Este de înţeles, aşadar, că mulţi abia aşteptau ocazia să se delecteze cu păstramă cu mămăliguţă, ciorbă de fasole cu ciolan afumat, baclavale ori gogoşi tradiţionale.

Chiar dacă vremea nu a fost tocmai prietenoasă, mâncarea excelentă și atmosfera de petrecere i-a atras pe târgovișteni la Târgul de Rusalii, organizat în fața Sălii Polivalente din oraș.

Cumpărător: ”Chiar am așteptat, am așteptat. Nu știam dacă se ține și anul ăsta, mai ales cu pandemia asta, că ne-a ținut în casă.”

Expoziția culinară de la Târgoviște va dura până luni, inclusiv, iar organizatorii au pregătit bucate alese, pe gustul tuturor.

Comercianții au adus la târg produse tradiționale, naturale.

Comerciant: „Fără conservanți, fără chimicale. Am în mână brânză de burduf în coajă de brad și unt natural, din lapte de oaie și de vacă, bătut tradițional la putinei.”

Un kilogram de telemea de vacă se vinde cu 21 de lei, în timp ce un kilogram de brânză de burduf costă 35 de lei. Tot 35 de lei este și kilogramul de păstramă, iar pentru șunca afumată doritorii vor plăti 30 de lei pe kilogram. Alții au adus cireșe dulci din Vrancea sau dulciuri irezistibile.

Comercinat cireșe: ”Foarte bune, foarte bune, sunt dulci, e o cireașă cu gust românesc, de-al nostru.”

Comerciant„Am venit cu baclava turcească, avem baclava cu nucă, sarailie cu nucă, baclava cu fistic, sarailie cu fistic, baclava cu vișine, cu cacao, avem deliciosul rahat.”

De la târg nu lipsesc nici meșterii populari sau comercianții de blănuri și haine din piele. O haină de vizon poate ajunge la 4000 de lei.

Comerciant”După pandemie, am așteptat cu drag târgul acesta de producători. Așteptăm doamnele să vină cu drag la prețurile mici.”

Marinela Olei, organizator”Pericolul nu a trecut și tocmai de aceea, noi respectăm regulile de distanțare și păstram toate normele de protecție anti-COVID-19.”

Bineînțeles, de pe grătare nu lipsesc nici mititeii, hamsiile ori fripturile.

sursa – Ştirile Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial