28 mai 2024
Scandal uriaș la Spitalul Județean Târgoviște! Medicii au chemat mascații! Activitatea în UPU, paralizată două ore!

Scandal uriaș la Spitalul Județean Târgoviște! Medicii au chemat mascații! Activitatea în UPU, paralizată două ore!

scandm1A fost scandal uriaş pe holurile Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte. Rudele unei fetiţe de un an şi patru luni s-au certat cu medicii pe motiv că nu şi-ar fi dat silinţa să o trateze pe copila aflată în suferinţă.

Doctorii au consultat-o şi au trimis-o la secţia de Boli Infecţioase, însă familia a cerut insistent să fie dusă la Bucureşti. A ieşit un tărăboi de nedescris, cu ameninţări şi îmbrânceli. Ca să potolească spiritele, au intervenit forţele de ordine.

scandm2Fetiţa de un an şi 4 luni, din Târgovişte, a ajuns la spital cu stări de vomă şi diaree. Rudele care o însoţeau susţin că medicii de la Urgenţe n-au acordat cazului atenţia cuvenită şi au început scandalul.

Ionela Măghiran, bunica fetiţei: ”Ne-a luat, ne-a bătut, ne-au luat telefoanele. Nu ştiu de ce, că n-am făcut nimic, n-am zis nimic. Un an şi 4 luni, un copilaş pe moarte!”

scandmIlie Măghiran: ”Poliţia a venit şi ne-a luat la bătaie, ne-a bătut să plecăm de aici, din spital. A zis să ieşim afară. Noi am început să ţipăm, că nu mai avea aer copilul. Şi mascaţii au venit…”

Cei aflaţi pe holurile spitalului au asistat uluiţi la scandal.

”Am văzut când oamenii ăştia se certau, doctorii îi dădeau afară, copilul era în stare gravă, nu putea să respire. Părinţii, fraţii au sărit şi ei cu gură. Domnii de la spital au sunat. A venit poliţie, au venit jandarmii”, povestește un martor.

Medicii susţin însă că au respectat toate procedurile în acest caz.

drfiroiuElena Firoiu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgovişte: ”Copilul era însoţit de o familie foarte numeroasă, extrem de agitată, agresivă, care a creat o stare conflictuală deosebită, adresând injurii şi ameninţări, pentru care a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, poliţişti, jandarmi, mascaţi, care a perturbat activitatea în UPU peste două ore.”

Medicii de la UPU au decis să transfere fetiţa la Secţia de Boli Infecţioase din Târgovişte. Dar părinţii nu au fost mulţumiţi şi au cerut transferul la Bucureşti care, în cele din urmă, li s-a acceptat. Rudele care au făcut scandal au fost chemate la secţia de poliţie să dea declaraţii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial