3 mai 2024

Are 22 de ani şi era urmărit internaţional pentru că fura maşini din Germania!

arestatiUrmărit internațional, depistat de polițiștii dâmbovițeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat un tânăr de 22 de ani, din București, urmărit internațional.

Pe numele lui, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor furturi din autovehicule pe teritoriul acestui stat.

Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti, împotriva sa fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa până la finalizarea procedurilor de predare către autoritățile din Germania.

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat măsuri pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în siguranţă. Poliţişti de la rutieră şi ordine publică acţionează pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, în contextul informărilor meteorologice

Ca urmare a condițiilor meteorologice prognozate, polițiștii de la ordine publică și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița sunt în teren pentru fluidizarea traficului și prevenirea evenimentelor rutiere.

Se acționează totodată pentru facilitarea deplasării utilajelor de deszăpezire şi acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo.

Având în vederea atenționarea meteorologică “COD GALBEN”, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar și să se informeze din timp cu privire la starea drumurilor de pe traseul ce urmează a fi parcurs.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.) și să conducă prudent fără a brusca comenzile autoturismului.

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

www.mariusbuga.ro_images_calcCOMUNICAT DE PRESĂ

 SIGURANŢA ÎN MEDIUL ONLINE

Dragii copii, pentru o navigare sigură şi plăcuta pe internet, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:

Stabiliţi, împreună cu părinţii, regulile de folosire a calculatorului şi a Internetului!

Puteţi face o listă cu site-urile pe care doriţi să navigaţi sau pe care vi le propun părinţii şi hotărâţi de comun acord orele când e cel mai potrivit să utilizaţi Internetul. Calculatorul vă poate ajuta să vă faceţi temele sau să vă petreceţi timpul într-un mod plăcut. Părinţii vă pot învăţa cum să găsiţi mai repede informaţiile utile, dar şi voi le poţi arăta cât de pricepuţi sunteţi în folosirea calculatorului.

Nu daţi niciunei persoane cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familia voastră!

Acestea pot fi numele, vârsta, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care învăţaţi, locul de muncă al părinţilor etc. Atunci când aceste persoane necunoscute insistă (prin email, pe chat sau telefonul mobil) să afle cine sunteţi şi unde locuiţi, anunţaţi-vă părinţii imediat.

Parolele sunt secrete şi vă aparţin!

Ele sunt ca şi cheile de la casă pe care nu le daţi nimănui, nici măcar cunoscuţilor. Cu excepţia părinţilor! Trebuie să-i refuzaţi întotdeauna pe prietenii care vă cer parola. Dacă bănuiţi că parola v-a fost divulgată, schimbaţi-o imediat, singuri sau cu ajutorul părinţilor.

Postaţi cu mare grijă fotografii cu voi sau cu familia voastră!

Atunci când doriţi să încărcaţi (upload) fotografii sau filme pe site-urile pe care trebuie să vă creaţi un profil sau cont, selectaţi fişierele împreună cu părinţii. Învăţaţi să creaţi o lista cu persoanele care vă pot vedea profilul. Folosiţi camera web numai când sunt părinţii alături de voi. Nu uitaţi, fotografiile sau filmuleţe, odată postate, pot rămâne pentru totdeauna pe Internet chiar daca le veţi şterge!

Nu tot ceea ce citiţi sau vedeţi pe Internet este adevărat!

Astăzi, multe persoane, inclusiv copiii, pot să creeze pagini web sau sa posteze texte, fotografii, ştiri. În plus, fotografiile şi filmele pot fi modificate pe calculator cu uşurinţă. Pentru a verifica dacă ceea ce aţi aflat pe Internet este adevărat, cereţi ajutorul părinţilor sau profesorilor voştri care vă pot oferi şi alte surse de informare. Nu descărcaţi şi nu instalaţi programe pirat sau pe care nu le cunoaşteţi; ele pot distruge datele de pe calculatorul vostru.

Nu răspundeţi la mesajele care vă supăra sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite!

Păstraţi-le pentru a le arata părinţilor, profesorilor sau, în cazuri grave, Poliţiei. Dacă primiţi e-mail-uri, fişiere, fotografii sau programe de instalare care vi se par suspecte de la cineva pe care nu îl cunoaşteţi şi în care nu aveţi încredere, ştergeţi-le din calculator. Ele pot avea viruşi sau programe care vă vor citi toate datele de pe calculatorul personal.

Daţi dovadă de respect, chiar dacă nu-i cunoaşteţi pe cei cu care comunicaţi.

Obligaţia voastră este de a-i proteja şi voi pe alţii. Nu trimiteţi imagini jignitoare sau mesaje care ar putea sa le provoace frică sau să-i pună în pericol.

Vorbiţi-le direct părinţilor sau profesorilor şi explicaţi-le ce v-a îngrijorat. Puteţi scoate oricând din lista de contacte pe cei cu care nu mai vreţi să comunicaţi.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţiştii de la rutieră

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe DJ 701, pe raza localitatății Moara Nouă, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Târgoviște.

Din verificări a reieșit că autorizația provizorie de circulație a autovehiculului era expirată.

Cel în cauză este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

Un alt târgovișten de 35 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Băleni, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, un bărbat de 59 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, după ce a fost depistat de polițiștii din Fieni în timp ce conducea un autoturism deși avea permisul de conducere reținut.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial