4 mai 2024

Apa de la Pucioasa, în chinurile politice

barajp „Poate deveni, la momentul în care se va realiza aducţiunea din munte, o variantă de rezervă pentru furnizarea apei potabile pentru localitate.

Dar, în momentul de faţă este singura soluţie viabilă şi realizabilă”, a precizat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.

„Urmează ca şi Consiliul Local Pucioasa să emită un acord tot de principiu. La sfârşitul lunii, ne vom întâlni în şedinţa ordinară şi vom da o aprobare pe indicatorii tehnico-economici şi cotele de participare ale celor două unităţi administrativ teritoriale la acest proiect.

Și este nevoie să formalizăm, nu noi, ci Consiliul Local Pucioasa, discuţiile pe care le are cu furnizorul de apă potabilă care este o societate comercială privată. Nu putem să nu pornim la drum.

Întâi de toate: am întocmit trei proiecte de Hotărâre de Guvern, în luna martie, în luna iunie şi ultima în luna octombrie. Guvernul, din păcate, a refuzat să ne acorde un sprijin financiar de circa două milioane de lei pentru a putea realiza mai rapid această conductă.

Sunt motive pe care mi-e greu să le explic. Pot să spun că am primit un singur răspuns de la Ministerul Dezvoltării Regionale, care a promovat proiectul, dar din răspuns rezultă că Ministerul de Finanţe nu a fost de acord cu alocarea acestei sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului”, a spus şi preşedintele C J Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial