27 iulie 2024
N-o să-ţi vină să crezi ce plan are administraţia târgovişteană pentru cartierul Prepeleac!

N-o să-ţi vină să crezi ce plan are administraţia târgovişteană pentru cartierul Prepeleac!

prepeleac„Avem un proiect european pe POCU pentru crearea a 60 de afaceri, valoarea fiecărei afaceri este de 33.000 euro, create minim 120 de locuri de muncă, proiect în valoare de aproape 3 milioane de euro. De asemenea, până pe 16 noiembrie, vom mai depune un proiect Grupul de Acţiune Locală pe care noi l-am creat şi vom ajunge în acest mod la valoarea totală a proiectelor pe Axa privind comunităţile marginalizate de 22,7 milioane de euro.

Vom imbata tot ceea ce înseamnă zone marginalizate din municipiul Târgovişte, începând din Matei Voievod şi continuând pe zona Romlux, Priseaca şi aşa mai departe.

Lucrările pe care le avem prin acest Grup de Acţiune Locală, care va accesa fonduri pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, după ce anterior va realiza o strategie locală de dezvoltare, vor viza pe de-o parte zona de infrastructură stradală, deci practic vom avea lucrări de refacere a infrastructurii în toate aceste zone marginalizate şi, de asemenea, vom avea investiţii ţintite pe fiecare zonă.

Spre exemplu, în cartierul Matei Voievod, ne gândim la un depozit de legume şi un Centru de desfacere, astfel încât să venim în sprijinul locuitorilor din zonă, ne gândim la afterschool şi la grădiniţă…

De asemenea, în cartierul Prepeleac, ne gândim la crearea unor afaceri pe zona meşteşugărească, astfel încât să-i ajutăm pe târgoviştenii de acolo să-şi dezvolte câteva afaceri”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial