28 aprilie 2024
Hulubeşti: Indicatoarele rutiere care au bulversat şoferii. Ce decizii s-au luat

Hulubeşti: Indicatoarele rutiere care au bulversat şoferii. Ce decizii s-au luat

În comuna Hulubești se poate circula fără restricție de tonaj! Aceasta e decizia și totodată înștiințarea făcută de către IPJ Dâmbovița.

Se pare că ambele ședințe de consiliu local, atât cea din aprilie cât și cea din decembrie 2023, sunt nule, întrucât nu a existat un aviz al poliției rutiere pentru instalarea unor panouri de restricție a tonajului. De altfel, și Prefectura Dâmbovița a somat primăria Hulubești să anuleze hotărârea 93/2023,pentru simplul motiv că nu se îndeplinesc condițiile legale.

În caz contrar, Prefectura va ataca în contencios administrativ acest act. Pentru a putea instala chiar și un singur indicator rutier, deși în fapt este administratorul drumului comunal, comuna Hulubești trebuie să trimită către Poliția rutieră următoarele acte: cererea pentru avizare, copia chitanței de atestare a achitării taxei prevazute de OG 128/2000, copie a certificatului de urbanism și proiectul tehnic al lucrării, care trebuie sa cuprindă la rândul său memoriu de prezentare a lucrării, plan de încadrare în zonă, planul de situație și acordul de principiu al administratorului drumului.

În data de 27 aprilie, ziua în care s-a și întrunit consiliul local pentru a aproba limitarea de tonaj, s-a semnat un proces verbal de instalare a acestor indicatoare menționând “persoanele de față nu au de făcut obiecțiuni cu privire la cele menționate”.

Ce nu se știa la momentul respectiv, este faptul că întreaga documentație a fost întocmită greșit, iar poliția a girat, fără să știe, o ilegalitate. Tot în acest proces verbal, din partea primăriei apar ca reprezentanți viceprimarul și referentul de la urbanism, stabilind de comun acord că “Pe drumurile comunale( DC 104A și DC 104B), se vor instala indicatoarele rutiere de restricție ACCESUL INTERZIS VEHICULELOR AVÂND MASA Maximă TOTALĂ AUTORIZATA MAI MARE DE 7,5tone”.

Întrucât lucrurile se mișcă greoi atunci când e vorba de birocrație, se pare ca până în vară se va putea circula în Butoiu de Jos, pe drumul local Botea, fără niciun fel de problemă.

Reamintim faptul că, în urma instalării ilegale a acestor indicatoare rutiere, Crețu Daniel, un șofer de autobuz din Butoiu de Jos, a primit amenzi pentru nerespectarea restricției de tonaj, și chiar i-a fost reținut permisul de conducere pentru cumul de puncte de pe urma sancțiunilor repetate.

Hotărârea de consiliu local din aprilie a fost atacată în contencios administrativ de către consilierul local Robert Nenisanu, pe motiv că un text de lege a fost discutat și aprobat în ședință, iar cu totul alt text a fost înaintat către prefectură și poliția rutieră. Rămâne de văzut dacă și când se va soluționa problema pentru care consiliul local s-a întrunit deja de două ori anul trecut, și dacă primăria își va asuma greșeala comisă de către reprezentanții semnatari ai procesului verbal

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial