26 aprilie 2024
Angajații unui centru social din Târgoviște au anunțat la 112 un incendiu peste drum, fără să ştie că şi la ei ardea

Angajații unui centru social din Târgoviște au anunțat la 112 un incendiu peste drum, fără să ştie că şi la ei ardea

20 de persoane au fost evacuate marți după-amiază, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru pentru persoane cu dizabilități din Târgoviște. Personalul medical a sunat la 112 ca să anunțe că arde un stâlp de electricitate, peste drum.

Numai că ajunși la locul solicitării, militarii au sesizat și un fum gros care ieșea dintr-un cabinet medical al centrului. Toți pacienții, asistentele și infirmierele au fost scoși de urgență de acolo, pentru că imobilul a fost invadat de fum!

”- Ați avut ceva apă pe aici, umezeală?
– Nu, n-am avut absolut nimic.
– De la aparatul ăsta e.
– Nu, problema a fost inițial pe stâlp, de acolo s-a transmis
”.

Alarma s-a dat în jurul orei 13 și 45 de minute. Angajatele centrului social au sunat la 112 și au anunțat că arde un stâlp de electricitate aflat vizavi de imobilul unde se aflau. Nu au realizat însă că și în clădirea lor izbucnise un incendiu.

Roxana Elena Ștefan, angajată centru social: ”S-a auzit o explozie, am văzut flacăra și am sunat la 112. Pompierii au ajuns între timp și mă strigau, ”deschideți, deschideți, că aveți incendiu la etajul întâi”.

Au fost evacuate 16 persoane cu dizabilități și 3 cadre medicale

În centru se aflau 16 pacienți cu dizabilități și mai multe angajate. În scurt timp, un fum înecăcios a umplut clădirea.

Florica Oprea, angajată centru socialTot tabloul a ars.
ReporterSe mai putea respira în interior?
Florica OpreaLa etajul unu, nu”.

Laura Călin, angajată centru social: ”Bine că erau pompierii veniți pentru stâlp, după care s-a observat că arde la etaj. Am mobilizat pacienții, i-am scos afară”.

Emanuel Stănculescu, preşedintele centrului social: ”În materie de avize suntem la zi. Nu avem nicio problemă din punct de vedere al autorizației de stingere a incendiului. Se fac simulări astfel încât să nu avem probleme. Oamenii au fost afară conform planului”.

Căpitan Gabriel Vișan, comandant Detaşamentul de Pompieri Târgovişte: ”Etajul unu al acestei clădiri a fost inundat cu fum. Au fost evacuate 16 persoane cu dizabilități și încă 3 cadre”.

Pompierii sosiți la fața locului fac cercetări acum, pentru a stabili cauza incendiului.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial