28 martie 2024
Alteța Sa Regală Principesa Maria, în vizită oficială la Târgovişte

Alteța Sa Regală Principesa Maria, în vizită oficială la Târgovişte

altetaCOMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 20 martie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Târgoviște cu reprezentanții administrației locale și județene. Vizita în județul Dâmbovița a fost un bun prilej de a cunoaște istoria, tradițiile, potențialul economic al zonei și legăturile Casei Regale, stabilite, de-a lungul timpului, cu municipiul Târgoviște. În acest context, Alteța Sa Regală a ținut să transmită atât gândurile sale bune tuturor dâmbovițenilor, cât și bucuria de a fi prezentă în fosta cetate de scaun.

Cu acest prilej, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: ”Am onoarea și deosebita plăcere de a primi vizita Alteței Voastre Regale în Municipiul Târgoviște și de a vă ura bun venit în județul nostru! Sunt 150 de ani de Regalitate în România, iar legăturile Județului Dâmbovița cu Casa Regală datează din timpul domniei lui Carol I, cel care avea să contribuie din plin la începuturile modernizării județului nostru. Ce dovadă mai bună pentru atașamentul profund față de Târgoviștea noastră?

La Târgoviște, Regele a refăcut biserica Mitropolitană și Arsenalul Armatei. Prin Carol I, Târgoviștea redevine simbolic, alături de Iași și Argeș, una dintre capitalele noii Românii. Anul acesta se împlinesc 105 de ani de la înființarea Liceului Militar de la Mănăstirea Dealu, școală de referință în perioada interbelică, care a adus o contribuție importantă la modernizarea armatei române, așezământ a cărui piatră de temelie a fost pusă în anul 1912, de către Majestatea Sa Carol I (…) Considerăm că legătura stabilită, de-a lungul timpului, între Județul Dâmbovița și Casa Regală a României este una specială, de suflet, și sperăm ca Alteța Voastră să revină, cu drag, în Județul Dâmbovița pentru a putea cunoaște și alte repere de referință pentru cultura și istoria acestui județ (…) În speranța că acest lucru va fi posibil, vă doresc mult succes în activitate și o ședere plăcută în Județul Dâmbovița!

La întâlnire au mai participat: primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, subprefectul județului, Ciprian Păsăilă, și Cătălin Chiru Cristea, secretarul municipalității.

Programul Alteței Sale Regale Principesa Maria a continuat cu vizite la: Muzeul de Istorie din Târgoviște, Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” și la Mănăstirea Dealu.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial