19 aprilie 2024
Fără “a furat, dar a şi făcut”. Cum a reușit primarul Daniel Neamțu să schimbe fața comunei Brănești

Fără “a furat, dar a şi făcut”. Cum a reușit primarul Daniel Neamțu să schimbe fața comunei Brănești

Daniel Neamtu , primarul USR al comunei Brăneşti, doi ani de mandat şi multe lucruri bune realizate

Daniel Neamţu este unul dintre colegii care ne fac cinste, nouă, celor din USR Dâmboviţa. Nu a fost membrul niciun partid politic, a lucrat ani buni în afara ţării şi s-a întors acasă cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine.

A venit alături de Uniunea Salvaţi România să arate că se poate face administraţie publică locală cinstit, în beneficiul oamenilor, fără “a furat, dar a şi făcut”. Iar primii doi ani de mandat dovedesc din plin asta.

Daniel a dat piept cu problemele din Primăria Brăneşti şi încearcă permanent să găsească soluţii.

A reuşit să diminueze cheltuielile primăriei cu aproximativ 60 la sută, a instalat un sistem performant de camere de supraveghere în localitate cu ajutorul căruia a crescut gradul de siguranţă, a implementat programe informatice cu ajutorul cărora activitatea funcţionarilor se desfăşoară mult mai eficient şi rapid.

Planul Urbanistic General a fost actualizat şi transpus în sistemul GIS, toate străzile şi imobilele au fost cadastrate, 11 străzi au fost modernizate – cu resurse puţine, unele, cu sponsorizări şi utilaje proprii.

Sprijină activitatea şcolilor şi grădiniţelor din localitate, unde alături de oameni inimoşi se implică în acţiunile educative.

Daniel ştie că doar cu ajutorul fondurilor europene comuna Brăneşti se va dezvolta, aşa că nu ratează nicio oportunitate pentru a atrage banii nerambursabili. Alături de echipa sa, au fost elaborate strategia de dezvoltare locală și strategiile pentru tranziția verde, fără de care nu pot fi depuse proiectele pe fonduri europene, până în 2027.

Cu Daniel Neamţu la conducere, Primăria Brăneşti a reuşit să atragă fonduri importante pentru reducerea abandonului şcolar, pentru refacerea punţii pietonale de la Halta Scârlența, cu ajutorul GAL au fost cumpărate un tractor şi accesoriile necesare, pentru iluminatul public, modernizarea bazei sportive, dar derulează şi proiecte importante alături de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cum sunt cele care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare ori modernizarea DJ 712-LOT 1.

Daniel a dovedit că este un om de echipă, muncitor, decis să lupte corect pentru binele oamenilor şi al localităţii. Îi rămânem alături şi îl susţinem să realizeze orice proiect benefic comunei Brăneşti”, spune deputatul Daniel Blaga, președinte al USR Dâmbovița și secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial