29 martie 2024

Sâmbătă, la Târgovişte – Marşul pentru viaţă, Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

marsvAjută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

Sâmbătă, 25 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, la Târgoviște, Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Pro Vita Târgoviște și A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei, vor organiza Marșul pentru viață, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

La acesta, vor participa peste o mie de tineri, elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia din Târgoviște, membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre.

Marșul va începe la ora 15,00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului) și va cuprinde centrul orașului, finalizându-se în Catedrala Mitropolitană cu un moment de rugăciune. De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.

Reamintim că Marșul pentru viață, aflat la cea de-a șaptea ediție națională va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 9 februarie a.c., care a binecuvântat acest demers al Asociației Studenți pentru viață.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%). Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial