13 aprilie 2024

Alina Mavrodin: “Rovana, te iubesc, da’ nu te votez!”

www.mariusbuga.ro_images_rovanaDeputata noastră de Dâmbovița, Rovana Plumb, a primit zilele trecute multe mesaje. Mai multe decât poate duce, cred eu. A primit mesaje de la alegători, de la jurnaliști, de la colegii de partid, dar și de la cei din alte partide.

Dintre cele știute, că nici noi nu le știm chiar pe toate, cel mai mult mi-a plăcut „Rovana, te iubesc, da’ nu te votez”, pe care i l-a adresat Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. Dar cred că, de fapt, el n-a fost decât portavocea președinților care s-au adunat ca să voteze între Rovana Plumb și Liviu Dragnea, alegându-l masiv pe ultimul, dar făcându-i declarații de dragoste celei dintâi doamne din PSD. Acesta să fi fost motivul pentru care doamna ministru a ieșit zâmbitoare de la votare? Ce chestie!

Se dovedește încă o dată că femeile sensibile pot fi mulțumite și cu o efuziune sentimentală, nu doar cu o funcție politică. Mai cu seamă dacă sentimentele de dragoste nu sunt individuale, ci rodul muncii de echipă. Asta, cu echipa, vă spun drept, îmi place foarte mult la politicienii noștri sentimentali și foarte pupăcioși. Ai zice că se topesc unii de dragul altora și, de câte ori se întâlnesc, se pupăcesc de-ai zice că nu s-au mai văzut de la absolvirea facultății. Sau a liceului sau a grădiniței. Sau a școlii de vară. După caz! Dar se iubesc și, pentru interesul național, asta contează când votează. Așa și cu Rovana Plumb. Au vrut-o Victor Ponta și Gabi Oprea în fruntea PSD-ului, dar n-a fost destul.

Are fruntea lată și PSD-ul ăsta și i s-o fi părut cam îngustă cea a Rovanei Plumb. Pentru așa o funcție mare, fie ea și interimară, PSD-iștii au vrut pe altul de-al lor și nu pe cea lăsată moștenire de Victor Ponta. Or fi crezut și PSD-iștii că i se potrivește mai bine lui Liviu Dragnea pălăria de președinte interimar și că Rovanei Plumb, cu toată dragostea, i-ar pica pe ochi. Ba i-ar mai strica și coafura. Uite, vezi, la treburile astea subtile nu s-au gândit și-ai noștri din Dâmbovița care s-au dus chitiți la București, cu mandat, ca să o voteze pe deputata lor. Că a mea nu e! O fi fost la mijloc și patriotismul local, nu zic nu, dar îmi pare că dâmbovițenii mei ne-au dovedit încă o dată că sunt prea sentimentali. Și-n politică e periculos ca sentimentele să dicteze rațiunii.

Alți lideri PSD n-au făcut-o, nici în cazul Rovanei Plumb și nici în altele cu miză mare. Tocmai de-aia județele lor prosperă în timp ce Dâmbovița disperă. Sigur-sigur aceștia au avut în vedere ca votul lor pentru Liviu Dragnea să fie în același timp și unul de blam pentru demisia neanunțată a lui Victor Ponta, despre care a știut doar președintele UNPR – Gabi Oprea și prietena sa din PSD – Rovana Plumb. Nu și ceilalți din echipa PSD. Vedeți, deci, că echipa s-a simțit neglijată și a reacționat la vot. Ar fi fost prea de tot să n-o facă. De asta și-au dat seama până și liderii PSD și s-au decis să nu lase șefia partidului ca pe-o moștenire Rovanei Plumb și să-i declare dragostea lui Liviu Dragnea. Invers a fost mai bine. Sau cel puțin… mai democratic!

sursa – Jurnal de Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial