28 martie 2024
Alexandru Oprea (PSD), (re)ales prin vot secret în fruntea Consiliului Județean Dâmboviţa

Alexandru Oprea (PSD), (re)ales prin vot secret în fruntea Consiliului Județean Dâmboviţa

dsc_0258Astăzi, 18 aprilie a.c., sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit, începând cu ora 09:00, ședința extraordinară convocată atât pentru alegerea președintelui instituției, cât și pentru validarea mandatului de consilier județean al lui Vlăduț Nicolae.

Condusă de vicepreședintele Alin Manole, ședința s-a derulat cu participarea a 34 de consilieri județeni. Din partea autorităților locale și județene au fost prezenți: Luciana Cristea – vicepreședinte, Antonel Jîjîie – prefectul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului.

Propunerile celor două grupuri pentru funcția de președinte al forului administrativ au fost Alexandru Oprea (PSD) și Iulian Brezeanu (PNL). În urma votului secret al consilierilor județeni, Alexandru Oprea a fost reales, cu 21 de voturi pentru și 13 împotrivă, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. De asemenea, cu unanimitate de voturi, a fost validat mandatul de consilier județean pentru Vlăduț Nicolae.

Cu prilejul învestirii în funcție, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: ”Este o zi importantă pentru mine și cred că și pentru dumneavoastră și pentru locuitorii județului Dâmbovița. Câteva precizări aș vrea să fac.

            În primul rând, dați-mi voie să mulțumesc conducerii organizației județene de partid pentru nominalizare, să mulțumesc colegilor mei, primari, șefi de organizații care m-au validat prin votul dumnealor în Comitetul Executiv Județean, să le mulțumesc colegilor mei consilieri județeni, care m-au votat astăzi și mi-au dat puțină energie pentru ceea ce ne așteaptă. Vreau să mulțumesc, de asemenea, și colegilor de la Partidul Național Liberal, care nu m-au votat, dar pe care îi asigur că așa cum am procedat și până acum, voi fi un președinte al tuturor dâmbovițenilor și cred că acest lucru se va vedea în tot ceea ce vom întreprinde în perioada următoare.

            Votul dumneavoastră, dat astăzi, va decide ce se va întâmpla cu județul Dâmbovița, cu proiectele județului Dâmbovița, în următorii 5 sau 10 ani. Am decis să mă întorc la muncă pentru că vreau să redevenim o comunitate unită în jurul valorilor noastre tradiționale: familia creștină, muncă cinstită și solidaritate între oameni.

            Ca președinte al Consiliului Județean vreau să construim împreună o comunitate unită, ca o familie, care să-i aducă împreună pe toți cei care trăiesc în județul Dâmbovița.

            Avem de partea noastră sprijinul Guvernului, al domnului președinte al formațiunii pe care și eu, dar și mulți dintre dumneavoastră o reprezentăm, al doamnei prim-ministru, al doamnei Rovana Plumb, și, la fel de important, cred eu, avem legitimitatea dată de votul dâmbovițenilor.

            Am încredere în capacitatea noastră de muncă. Am încredere în dumneavoastră și în Dumnezeu.

            Vă spun, cu convingere, că vom reuși în proiectele pe care le gândim, le construim și le înfăptuim împreună!      

            Vă mulțumesc!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial