28 martie 2024

ALEGERI – La nivelul Poliţiei Dâmboviţa, efectiv de rezervă, pregătit să intervină în situaţii speciale!

avansatiAlegeri parlamentare, în siguranță!

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, în ziua premergătoare alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, cât și în ziua votului.

Prin misiunile derulate, polițiștii actionează pentru asigurarea pazei secțiilor de votare, menținerea ordinii publice și aplicarea cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale în situația în care se constată încălcări ale actelor normative.

Polițiștii angrenați vor acționa pentru depistarea și sancționarea promptă atât a faptelor de natură contravențională, cât și a celor penale.

Astfel, în perioada 10-11 decembrie a.c., 263 de polițiști, alături de jandarmi și pompieri, asigură măsuri de pază și protecție la cele 432 de secții de votare organizate în 344 de locații din județul Dâmbovița.

De asemenea, 53 de ofițeri de poliție au fost desemnați pentru acordarea de sprijin polițiștilor din teritoriu.

251 de polițiști, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, vor fi în teren pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru siguranța traficului rutier și combaterea turismului electoral”.

Totodată, pentru soluționarea solicitărilor și semnalărilor cu privire la nerespectarea prevederilor legislației electorale, 166 de polițiști vor acționa în cadrul echipelor operative constituite.

La nivelul inspectoratului, a fost înființat și un efectiv de rezervă pregătit să intervină atunci când situația operativă o impune.

De asemenea, 61 de elevi de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina vor fi angrenați în zilele de 10 și 11 decembrie în dispozitivele constituite pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice.

Viitorii agenți de poliție vor acorda sprijin atât efectivelor de la polițiile municipale și orășenești, precum și celor de la posturile de poliție.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial