25 aprilie 2024
Vezi ce plan are Direcţia Anticorupţie Dâmboviţa pentru locuitorii din Târgovişte şi Pucioasa!

Vezi ce plan are Direcţia Anticorupţie Dâmboviţa pentru locuitorii din Târgovişte şi Pucioasa!

COMUNICAT DE PRESA 9 decembrie

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei

Data de 9 decembrie, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii.

Cu această ocazie, Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne îşi reafirmă angajamentul de a continua eforturile de prevenire şi combatere a corupţiei în rândul personalului ministerului. Înţelegând implicaţiile negative ale corupţiei, D.G.A. îşi asumă pe deplin misiunea încredinţată. Direcţia Generală Anticorupţie promovează, în activitatea pe care o desfăşoară, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, urmărind îndepărtarea vulnerabilităţilor şi factorilor de risc în vederea oferirii de către personalul M.A.I. a unui serviciu public de calitate, neviciat de fapte de corupţie.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi.

Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.

În acest sens, Direcţia Generală Anticorupţie doreşte atragerea cetăţenilor români şi a funcţionarilor oneşti din M.A.I. în lupta cu acest flagel.

Campaniile de conştientizare anticorupţie, iniţiate de D.G.A., au avut drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea de fapte de corupţie.

În acelaşi timp, s-a dorit responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor M.A.I., în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui lucrător M.A.I. în fapte de corupţie. În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost pusă la dispoziţie, cu acces gratuit, Linia Verde Anticorupţie – 0 800. 806.806.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces care trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii.

Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa va desfăşura o activitate de informare a cetăţenilor prin diseminarea unor materiale informative, respectiv un număr de 400 afişe, 1000 flyere şi bannere cu mesaje anticorupţie, la nivelul Municipiului Târgovişte şi a Oraşului Pucioasa.

ŞEF SERVICIU

Comisar şef RADU CORSI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial