4 mai 2024

Ai nevoie de cazier judiciar? Uite ce trebuie să ştii!

www.mariusbuga.ro_images_cazierCOMUNICAT DE PRESĂ

Stimaţi cetăţeni,

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa vă informează:

Activitatea de eliberare a certificatului de cazier judiciar este reglementată prin Legea nr. 290/2004 republicată privind cazierul judiciar.

În conformitate cu art. 2 din Legea 290/2004 “ în cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor fizice şi juridice condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului Penal, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesuale”.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, prin structurile specializate, eliberează certificate de cazier judiciar numai persoanelor fizice şi juridice care îşi dovedesc calitatea, întrucât numai pentru aceste categorii de persoane se primesc comunicări de luare în evidenţă de la organele competente. În consecinţă, nu se pot elibera documente entităţilor care nu fac obiectul cazierului judiciar.

Există o serie de enităţi, instituţii, unităţi, asociaţii, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, fundaţii etc, cărora Poliţia Română le eliberează certificate de cazier judiciar numai în situaţia în care îşi dovedesc personalitatea juridică.

În situaţia în care dovada calităţii de persoană juridică nu poate fi făcută, se eliberează certificatul de cazier judiciar persoanei fizice, reprezentant legal, administrator etc.

Prin urmare, personele fizice, reprezentanţi legali ai persoanelor juridice, care doresc să elibereze cazier judiciar, trebuie să depună următoarele documente:

  • Cerere-tip completată;

  • Dovada că deponentul este reprezentant legal al persoanei juridice solicitante ( Anexa 38 din HG 345/2010);

  • Copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;

  • Copie de pe certificatul constatator al persoanei juridice, sau după caz, un document din care să rezulte calitatea de persoană juridică (acesta poate fi : monitor oficial, sentinţă civilă, act constitutiv, adresă emisă de instituţie etc.);

  • Chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;

  • Timbru fiscal în valoare de 2 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial