2 mai 2024
Etapa finală a Concursului de educație rutieră “Învățăm și ne bucurăm de Ziua Poliției Române”

Etapa finală a Concursului de educație rutieră “Învățăm și ne bucurăm de Ziua Poliției Române”

ȘTIRE DE PRESĂ

Ieri, 23 martie a.c., la Muzeul Poliției Române, s-a desfășurat etapa finală a concursului “Învățăm și ne bucurăm de Ziua Poliției Române”.

Optsprezece elevi de la șase școli, încărcați de emoții pozitive și dornici de competiție, au parcurs proba teoretică care a constat într-un test grilă cu 18 întrebări circumscrise legislației rutiere.

Concursul are ca obiectiv formarea în rândul elevilor a unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Pe lângă rolul educativ, copii și-au dezvoltat spiritul de echipă şi o atitudine fairplay.

Primul locdin clasament a fost adjudecat de Școala Nr.4 “Elena Donici Cantacuzino ” din Pucioasa, locul al II-lea de Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din municipiul Târgoviște, iar pe al III-lea loc s-a clasat Colegiul National Pedagogic Constantin Cantacuzino.

La festivitatea de premiere au participat doamna prefect, conf.univ.dr. Claudia Gilia, doamna inspector școlar general, prof. Ileana Cătălina Nicolaescu și domnul comisar-șef de poliție Viorel-Ion Polexe, şefulInspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Pe lângă diplome, copii au primit și premii, acestea fiind oferite cu sprijinul organizației sindicale SNPPC Dâmbovița, al organizației profesionale CNP Dâmbovița și al asociației IPA Dâmbovița.

Concursul a fost organizat de polițiștii de la Compartimentul de analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Rutier,în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, în viitor urmând să mai fie desfășurate astfel de activități.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial