28 aprilie 2024

Aglomeraţie în magazine! Atenţie la hoţii de buzunare!

www.mariusbuga.ro_images_cumpÎn această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă,  în zona supermarket-urilor, centrelor comerciale sau a pieţelor, se înregistrează un aflux important de cumpărători grăbiţi şi preocupaţi pentru a profita de promoţiile existente. Pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor să adopte un comportament preventiv la cumpărături.

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi!

Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă geanta! Purtaţi-o lipită de corp în partea din față, cu sistemul de închidere orientat spre dumneavoastră!

Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi un obiect deoarece,astfel, se atrage atenţia infractorilor.

Nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor sau în sacoşe;

Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului. Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi de îndată agentul de pază sau personalul magazinului respectiv. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri” (produsele pot fi contrafăcute).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial