25 aprilie 2024
Adrian Ţuţuianu, LA 4 ACE, la deschiderea noului an şcolar!

Adrian Ţuţuianu, LA 4 ACE, la deschiderea noului an şcolar!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost prezent astăzi, 16 septembrie, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar de la mai multe unităţi de învăţământ târgoviştene. În mijlocul elevilor dâmboviţeni s-au mai aflat inspectorul şcolar general, Luminiţa Preda, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Leonardo Badea şi Gabriel Grozavu, precum şi prefectul judeţului, Emilian Rusu.

Prima unitate de învăţământ unde preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu a participat la startul noului an şcolar a fost Colegiul Naţional Constantin Carabella, prilej cu care le-a urat mult succes elevilor şi cadrelor didactice:„Sunt onorat să particip astăzi, la deschiderea noului an şcolar într-o unitate de elită din învăţământul dâmboviţean. Este liceul cu cea mai bună promovabilitate la bacalaureat, este liceul care a dat olimpici, este liceul în care s-a făcut întotdeauna şcoală de calitate. Am ţinut să fiu astăzi aici pentru că ceea ce înseamnă excelenţă în învăţământ trebuie susţinut de noi, de Consiliul Judeţean. Vă urez tuturor un an plin de realizări, un an în care părinţii să se bucure de împlinirile copiilor, iar cadrelor didactice le urez un an în care să-şi regăsească speranţa, într-un învăţământ de calitate unde profesorii se găsesc la loc de cinste”.

La rândul său, inspectorul şcolar general, Luminiţa Preda , a transmis un mesaj de încurajare elevilor la debut de an şcolar: „Vă doresc, dragi elevi, un an bun, plin de împliniri. Vă îndemnăm să învăţaţi zi de zi pentru că adevărata educaţie se clădeşte în timp, citind carte după carte. Important este să aveţi o educaţie solidă care să vă dea libertatea să alegeţi ceea ce vreţi să faceţi în viaţă. Fiţi responsabili, învăţaţi permanent, fiţi serioşi şi veţi reuşi! Tuturor vă urăm un an şcolar de succes, cu realizări pe toate planurile şi să nu uitaţi că educaţia face diferenţa!”

Cea de a doua unitate de învăţământ la care şeful administraţiei judeţene a fost prezent la deschiderea anului şcolar 2012 – 2013 a fost Colegiul Naţional „ Constantin Cantacuzino”, unitate de învăţământ care şi-a organizat festivităţile în cadrul Liceului nr. 5, întrucât a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că se va afla aproape de acest proiect, astfel încât lucrările să fie finalizate la termen: „Aici la acest liceu avem 1200 de elevi şi 75 de cadre didactice, un liceu care a intrat într-un program de reabilitare. Vreau să vă asigur că şi eu şi colegii mei din Consiliul Municipal vom acorda sprijinul necesar pentru finalizarea lucrărilor în termenul cel mai scurt, în aşa fel încât, următoarea deschidere de an şcolar să o facem acolo unde este locaţia liceului şi în condiţii mult mai bune decât cele pe care le avem astăzi. Vreau să îi rog pe toţi elevii să înţeleagă că educaţia este şansa acestei naţiuni. O educaţie de calitate înseamnă o ţară care se poate înscrie pe drumul prosperităţii. Vă asigur că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean şi alături de colegii mei vom fi alături de dumneavoastră şi vom încerca pe măsura resurselor financiare să sprijinim învăţământul din judeţul Dâmboviţa. Sper în rezultate mai bune în noul an şcolar şi vă urez tuturor succes!”

Şi la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu, atmosfera a fost una plină de emoţie şi de speranţă. Potrivit tradiţiei, bobocii acestei unităţi de învăţământ au fost întâmpinaţi de elevii mai mari cu flori şi baloane, pentru a le ura bun venit în noul an şcolar, mesaj transmis în discursul său şi de preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, vorbindu-le totodată elevilor şi despre importanta educaţiei în asigurarea unui viitor sigur:„Este un privilegiu pentru noi astăzi să participăm la deschiderea anului şcolar într-o unitate de prestigiu din învăţământul dâmboviţean. Rezultatele dumneavoastră, de ieri, de astăzi şi sunt sigur şi cele de mâine sunt o garanţie că acest liceu îşi va duce la îndeplinire menirea pentru care a fost creat şi o garanţie că de aici vor ieşi tineri pregătiţi pentru ceea ce se discută astăzi în Europa, o Europă a anului 2020, o Europă a cunoaşterii. Urez tuturor elevilor un an plin de realizări, corpului didactic mult succes în acest an, dar şi părinţilor le urez un an bun și să fie alături de şcoală”.

Un moment deosebit de important de astăzi l-a reprezentat şi deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic din Târgovişte „ Sfântul Ioan Gură de Aur. Unitatea de învăţământ şi-a deschis astăzi porţile, pentru noul an şcolar în prezenţa ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, a profesorilor şi elevilor. Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum, iar la final, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei i-a binecuvântat pe elevi si profesori. Şi aici preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a transmis un gând bun elevilor la început de an şcolar: „Prezenţa mea şi a celor doi vicepreşedinţi la deschiderea anului şcolar înseamnă respect faţă de instituţiile de învăţământ, dar înseamnă şi sprijin în ceea ce aveţi de făcut. Vă doresc un nou an şcolar plin de reuşite, un an care să aducă un plus de linişte, încredere şi performanţele la care aspirăm cu toţii” .

Turul preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa făcut în unităţile dâmboviţene cu prilejul debutului noului an şcolar s-a încheiat la Şcoala “Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” din Târgovişte:” Am venit cu mare plăcere la această şcoală din două considerente. Am venit din respect pentru copii, pentru părinţi, din respect pentru cadrele didactice care au făcut şi fac eforturi pentru educarea tinerei generaţii din România. Şi în al doilea rând, am ţinut să fiu prezent aici ca să îi spun domnului director şi conducerii executive că-i vom fi alături. Intenţia este să se extindă şcoala într-o locaţie din apropiere, iar lucrul acesta necesită decizii administrative şi politice. Vom fi alături de conducerea şcolii pentru că este şcoala cu cel mai mare număr de copii din Dâmboviţa, o şcoală cu rezultate de excepţie”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial