26 aprilie 2024
Mărgineni – A început ŞCOALA DUPĂ GRATII!

Mărgineni – A început ŞCOALA DUPĂ GRATII!

Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate să îşi poată continua studiile fără dificultăţi.

De aceea, odată cu începerea anului şcolar 2012-2013, 53 de persoane private de libertate din Penitenciarul Mărgineni vor urma cursurile şcolare sub îndrumarea personalului didactic asigurat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa .

La clasele I-IV s-au înscris 32 persoane private de libertate, iar la clasele V-VIII s-au înscris 21 persoane private de libertate.

Pentru buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ, Penitenciarul Mărgineni a amenajat trei săli de curs, un cabinet de informatică, cancelaria profesorilor şi au fost achiziţionate rechizitele necesare în vederea fructificării şi transformării într-un beneficiu pe termen lung a timpului petrecut în detenţie de către persoanele private de libertate

Activitatea de şcolarizare contribuie la diminuarea efectelor negative ale încarcerării, la optimizarea stării de spirit, la dezvoltarea unor competenţe educaţionale de bază, toate acestea facilitând reintegrarea socială a acestor persoane private de libertate

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial