28 martie 2024
“Adrian Ţuţuianu, la Spitalul Judeţean Târgovişte: “Dincolo de a fi medici, sunteți manageri cu drepturi și obligații”

“Adrian Ţuţuianu, la Spitalul Judeţean Târgovişte: “Dincolo de a fi medici, sunteți manageri cu drepturi și obligații”

mediciComunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit astăzi, 27 noiembrie 2015, la sediul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), cu conducerea spitalului și șefii de secție, prilej cu care au fost analizate: situația economico – financiară a spitalului, decontările în raport cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița (CJAS), în principal în ce privește realizarea de venituri pe componenta spitalizării de zi, recuperare medicală, investigații paraclinice și spitalizare continuă, prin raportare la strategia națională.

În cadrul discuțiilor, Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a subliniat faptul că decontările serviciilor medicale sunt mai mari cu 2 milioane lei pe lună ca urmare a demersurilor întreprinse pentru îmbunătățirea finanțării spitalului, dar că, atât din motive obiective, cât și din motive subiective, decontarea serviciilor medicale nu se realizează corespunzător.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a arătat că unele coordonate ale activității nu sunt corecte și că lucrurile nu pot continua în acest fel, că resursele financiare trebuie gestionate corespunzător, făcând cunoscute și consecințele invalidării serviciilor medicale prin raportare la prevederile legale în vigoare: ”Dincolo de a fi medici, sunteți manageri cu drepturi și obligații, iar una dintre obligații este cheltuirea judicioasă a banilor. Pentru binele acestui spital respectați întocmai procedura. Trebuie să ne ținem de acest subiect până îl clarificăm”.

De asemenea, a fost analizat stadiul procedurilor de achiziție publică pentru proiectele de investiții: ”Reparații capitale Sanatoriul TBC Moroeni”, Reparații capitaleDispensar TBC – SJUT”, ”Dotare aparatură medicală” și ”Execuție și punere în funcțiune stație oxigen”; în privința acestor achiziții, președintele CJD a solicitat luarea de măsuri pentru finalizarea lor într-un timp cât mai scurt.

Reamintim faptul că, în luna martie a anului în curs, în urma demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, Ministerul Sănătăţii a finanțat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu suma de 3.680.000 lei, bani destinați reabilitării, consolidării şi modernizării clădirii principale a unităţii spitalicești de la Moroeni.

În încheierea discuțiilor, Președintele CJD, i-a invitat pe directorii și șefii de secții din cadrul Spitalului Județean, în data de 29 noiembrie 2015, la evenimentul de inaugurare a obiectivului de investiții ”Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea / modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblul Brâncovenesc Potlogi”, proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial